Açık hileyle seçilen AKP’liler, birbirlerini ‘kirli işler’ yapmakla suçladı

Colemêrg’in Çelê (Çukurca) ilçesindeki yerel seçimlerde taşımalı asker-polis oylarıyla seçilen AKP'li belediye yönetimi, karıştıkları usulsüzlükler ve kirli işler nedeniyle birbirlerini suçlamaya başladı.

31 Mart yerel seçimlerinde açık hilelerle seçilen AKP’li Nazmi Demir, eski belediye başkanı Ensar Dündar'ı paravan şirket üzerinden yakınlarını işe almakla suçladı. 

Demir, Dündar'ın "Geraşin" adlı şirketi kurarak kardeşlerini ve akrabalarını belediyede işe aldığını söyledi. 

Bu suçlamalara karşı Dündar, sosyal medya hesabından cevap verdi ve Nazmi Demir'in saldırılarını ahlaki ve siyasi nezaket sınırlarını aşan bir düşmanca tutum olarak nitelendirdi. Ayrıca, paravan şirket suçlamasına dair şirketlerin belediyeye ait olduğunu belirtti.

Ancak suçlamalar sadece işe alımlarla sınırlı değil. Bazı iddialara göre, Dündar'ın kurduğu şirketler üzerinden yapılan ihalelerden kendi çıkarına kazanç sağladığı ve bu paraları kişisel hesaplarına aktardığı öne sürülüyor. 

AKP’li Dündar’ın Wan’da lüks bir daire, Çelê merkezde A.G. isimli kişiden 2 milyon 500 bin TL değerinde bir arsa, S.K. adlı kişiden değeri 1 milyon 300 bin TL olan bir arsa aldığı ifade ediliyor. 

Ayrıca, Dündar'ın çeşitli yerlerde lüks gayrimenkuller edindiği ve belediyenin büyük borçlar altına girdiği iddiaları da gündeme gelmiş durumda.

AKP’li Dündar'ın belediyeyi 18 milyon 346 bin borç altında soktuğu ve bu borcun 11 milyon 293 bin TL’sinin piyasaya olan borçlardan oluştuğu öğrenildi.