Son Dakika: Metîna’da 15 işgalci cezalandırıldı
GÖRÜNTÜLÜ

Paul Karavanagh: Abdullah Öcalan umut veriyor

Martin Mc Guinnes Paece Foundation yöneticilerinden Paul Karavanagh, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın aklının hapiste olmadığını belirterek, “Yazdıkları ve öğretileriyle liderlik yapıyor. Umut veriyor” dedi.

PAUL KARAVANAGH'LA RÖPORTAJ

Kuzey İrlanda Eğitim Otoritesi danışmanı olarak da çalışan Paul Karavanagh, “Hapishaneyi zihninizde yaşarsınız” diyerek, şunun altını çizdi: “Eğer zihniniz hapisteyse siz de hapissiniz demektir. Abdullah Öcalan’ın zihninin hapiste olmadığı çok açık. O, bir siyasi program koyuyor.” 


Paul Karavanagh, 1981’de tutuklandıktan sonra 5 müebbet hapis cezası verildi. İrlanda Cumhuriyeti ve Birleşik Krallık arasında 10 Nisan 1998’deki imzalanan ve Belfast ya da daha bilinen ismiyle ‘Hayırlı Cuma’ anlaşmasıyla tahliye oldu. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 25 yıldır İmralı’da fiziki olarak tutulduğunu belirten Paul Karavanagh, “Herkesin hapishane deneyimi farklıdır. Hapishaneyi kafanızda yaşarsınız, derdim. Eğer zihniniz hapisteyse siz de hapistesiniz demektir. Abdullah Öcalan'ın aklının hapiste olmadığı çok açık. Çok açık bir şekilde siyasi bir program ortaya koyuyor, insanların benimsediği bir siyasi program. Bu, hayati derecede önemli” dedi. 

ABDULLAH ÖCALAN’IN FİKİRLERİNDEN KORKUYORLAR

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son seçimlerde ciddi bir gerileme yaşadığını, Wan'daki girişiminin de halkın direnişine çarptığını belirten Paul Karavanagh, “Küçük bir zafer gibi görünebilir ama her küçük zafer, Erdoğan için tabutta bir diz çöküştür. Kürt halkının lideri hapiste ama aklı hapiste değil. Yazdıklarıyla, öğretileriyle hala liderlik yapıyor. Yaşadığı sürece ondan korkulacak. Onu fikirleri yüzünden hapse attılar. En çok korktukları şey bu ama fikirleri, şimdi değişimi yönlendiriyor. Seçimlerde de görüldüğü gibi... İnsanlara umut veriyor. Hapishanede bile. Bence umudun yerini hiçbir şey tutamaz. Umuttan daha güçlü bir şey yoktur“ şeklinde konuştu. 

MÜZAKEREYİ DE NE İSTEDİĞİNİ DE BİLİYOR

Abdullah Öcalan’ın ulusal bir lider ve barış görüşmeleri deneyimi olduğunu belirten Paul Karavanagh, şunları ekledi: “Müzakere sürecini anlıyor, ne istediğini de biliyor. Aradığı sonucun ne olduğunu ve oraya nasıl ulaşacağını biliyor. Kolay olmayacak. Müzakerelere giden nihai yola, sonunda o karar verebilir ama bir yol çizmiş durumda. Onu takip edenler biliyor. Kendi kendilerine diyecekler ki, Abdullah Öcalan olsa ne yapardı? Yani o bunu yönlendirecek. Bir sonraki nesli yönlendirecek ve bir sonraki nesli daha yönlendirecek ve özgürlük gelene kadar bir sonraki nesli yönlendirecek.”