GÖRÜNTÜLÜ

Irkçı saldırıya karşı Strasbourg’da protesto: Türk faşizmini durdurun!

Belçika’da Kürtlere yönelik saldırıya karşı sokağa çıkan Kurdistanlılar, AKP–MHP faşizmi sadece Kürtler için değil dünya için bir tehlikedir” diyerek, “Türk faşizmini durdurun” çağrısı yaptı.

BELÇİKA'DAKİ IRKÇI SALDIRI

Belçika'nın Limbourg bölgesindeki Heusden-Zolder kasabasında Newroz dönüşünde Kürt aileler yüzlerce AKP-MHP'lı ırkçının saldırısına maruz kaldı. Saldırı sonrası ise Avrupa’nın birçok kentinde Kürtler protesto gösterileri yaptı.

Fransa’nın Strasbourg kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin çağrısıyla bir eylem düzenlendi. Strasbourg garı önünde Kurdistan Özgürlük Şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde “Kurdistan’da Türk faşizmini durdurun!” pankartı açıldı.

Zin Kadın Meclisi adına Helena Dersim yaptığı konuşmada, Brüksel’de Kürtlere dönük faşist saldırının Türk devleti tarafından organize edildiğini söyledi.

Kürt halkının Newroz coşkusunun Türk faşist çevrelerce kriminalize edilmeye çalışıldığını dile getiren Dersim, “Kürt halkı asimilasyon ve soykırıma karşı kendi tarihsel bilinci etrafında güçlü bir örgütlülük ortaya koydu. Bu da AKP–MHP İslamofaşist çevreleri tedirgin etmiştir” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanmadan Kürt sorununun barışçıl çözümünün mümkün olmadığının altını çizen Helena Dersim, “Türk devleti ve AKP–MHP faşist rejimi demokratik bir çözümdense sorunu savaşla çözmekte ısrar ediyor” dedi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına bir konuşma yapan Veli Tekiner ise, 2013 ve 2022’de Paris’te Kürtlere dönük geliştirilen iki katliama dikkat çekti. “Avrupa devletleri Türk faşizmine göz yumuyor” diyen Tekiner,  sözlerine “AKP–MHP faşizmi sadece Kürtler için değil dünya için bir tehlikedir” diyerek devam etti.

“Kürt halkı her yerde örgütlülüğünü en üst seviyeye çıkarmalıdır” diyen Tekiner, Türk faşizmine karşı Kürt halkının ulusal birliğini sağlayarak öz savunmasını güçlü kılması gerektiğinin altını çizdi.

“Kürdistan faşizme mezar olacak” , “Bijî Serok Apo” , “Bê Serok jiyan nabe” sloganlarıyla eylem sona erdi.