Avrupa Demokratik Güç Birliği: DEM Parti için seferber olalım

Avrupa Demokratik Güç Birliği, yerel seçimler için seferberlik halinde DEM Parti ile dayanışmayı büyütmeye çağırdı.

YEREL SEÇİMLER

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Diktatör Erdoğan ve AKP-MHP faşist ittifakının Türkiye ve Kurdistan’ı bir hapishaneye çevirdiği, baskı, şiddet, açlık ve yoksulluğun kol gezdiği bir süreçten geçiyoruz" denildi.

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

"Halkların birbirine kırdırılarak, içte ve dışta savaşın tırmandırıldığı, demokratik söylem, protesto ve ve kendini ifade etmenin suç olarak sayıldığı bir Türkiye gerçeği ile karşı karşıyayız.

On milyonlar açlık ve sefaletle boğuşuyor. Yoksulluk dibe vurmuş durumda. Yeraltı ve yerüstü zenginlikler, varlıklar bir bir peşkeş çekiliyor. Gelecek kaygısı olan binlerce genç Avrupa’ya göç ederek çözüm arama yoluna ve yarınlarına çözüm bulmak için acı ve sefalet çekiyor.

Türkiye karanlık ve faşizmin en barbar bir sürecini yaşıyor. Bu cehennemden kurtuluşun tek yolu halkın iradesini ortaya koyarak duruma müdahale etmesinden geçmektedir. Demokratik tüm yolları sonuna kadar kullanarak faşist AKP-MHP’nin yüzünü milyonlara göstermekten başka bir çare ve yol yoktur.
Bu nedenle 31 Mart yerel seçimleri halkın kendi öz iradesine sahip çıkması için önemli bir fırsat olmaktadır. 31 Mart seçimlerine kararlı adımlarla yürüyen DEM Parti Türkiye Kurdistan halklarının haklı ve meşru eşitlik ve demokrasi mücadelesinin iradeleştiği bir mücadele hattıdır.

Bu sebeple biz yurt dışında yaşayan çeşitli milliyetlerden halklar olarak 31 Mart seçimine daha etkili katılımı sağlamak için memleketteki eş, dosta, akraba ya da dokunabildiğimiz herkesi arayarak 31 Mart yerel seçimlerinde oylarını demokrasi ve insan hakları özgürlüğünden yana, savaşa karşı barış ve huzurlu bir gelecek için oy kullanmasını anlatmalı ve seferber etmeliyiz. Birleşik gücümüzü kullanarak demokratik hak ve özgürlüklerden yana olarak harekete geçirmeliyiz."
Açıklamanın sonunda "ADGB olarak ortak mücadele gücümüzü hem 31 Mart seçimlerinde hem de yeniden Avrupa’da hortlatılan faşist çetelerin provokasyon ve saldırılarına karşı harekete geçirelim. Haydi seferberliğe ve ortak mücadele için omuz omuza vermeye" mesajı verildi.