YPG savaşçısı Rûbar Erzîncan şehit düştü

Ayhan Aykoç (Rûbar Erzîncan)'un kanser hastalığı nedeniyle 23 Haziran'da şehit düştüğünü açıklayan YPG Genel Komutanlığı, "alçakgönüllülüğü ve fedakarlığıyla yoldaşlarının ve halkın kalbine girdi" dedi.

YPG yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Rojava Devrimi, ağır bedellerle insanlık tarihinin sayfalarına adını yazdırarak, kahramanlarının destanlarıyla ve ağır savaşlarıyla tüm Kürdistan’ın ve dünyanın devrimi oldu. Devrimin bu 10 yıllık süresi boyunca binlerce Kürt genci özgürlük devriminin saflarına katılarak çetelere ve işgalcilere karşı canlarını kalkan yaptı. YPJ-YPG savaşçılarının cesaretine bütün dünya şahitlik etti. Arîn, Îlan ve Gelhatan’ın kahramanlıklarına tanıklık ettiler. YPG’nin her savaşçısı ve komutanı, tereddüt etmeden büyük bir cesaretle çetelerin ve işgalcilerin Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye halkına el uzatmasına izin vermedi. Adım adım bu kutsal toprakları DAİŞ çetelerinden kurtardılar.

Rûbar Erzîncan da bu kahraman yoldaşlarımızdan biriydi. Önder APO’nun demokratik ulus düşüncesini, fikir ve felsefesiyle kalbini ve zihnini şekillendiren Rûbar yoldaş, Rojava savaşının en kritik anlarında Bakurê Kurdistan’dan Rojava Kurdistanı’na geçerek bölge halkını çetelere karşı savundu. Yoldaş Rûbar, alçakgönüllülüğü ve fedakarlığıyla yoldaşlarının ve halkın kalbine girdi. Kürdistan halkının aklında ve kalbinde işgal sınırlarını kaldırdığını, tek yürek ve tek ruh haline geldiğini işgalci ve faşist güçlere gösterdi.

Mücadelesinin son yıllarında kansere yakalanan yoldaşımız Rûbar, devrimin şartlarına göre hem tedavi görüyordu hem de çalışmalarını sürdürüyordu. Hastalığı çok ilerlemesine rağmen, Rûbar arkadaş devrimin çalışmalarına aynı coşku ve moralle daha güçlü bir kararlılıkla katıldı. Rûbar arkadaşımız bu şekilde 23 Haziran’da şehitler kervanına katıldı.

Yoldaşımız Rûbar’ın yaşam ve mücadelesi ile binlerce şehit kahramanımızın destanları, devrimci halk savaşını büyütmemiz için bir emirdir. Düşmanın tehditlerine, işgalci Türk devleti ve çetelerinin barbar saldırılarına karşı halkımızla birlikte ülkemizi ve devrimin kazanımlarını omuz omuza savunmalıyız. Ancak bu tutum ve duruşumuzla şehitlerimize layık olabilir ve bölge halkına özgür ve huzurlu bir gelecek sağlayabiliriz.

Şehidin kimlik bilgileri şöyle:

Kod isim: Rûbar Erzîncan

Adı soyadı: Aykan Koç

Anne adı: Hüsniye

Baba adı: Binali

Doğduğu yer: Erzincan

Şehit düştüğü yer ve tarih: Hesekê/23 Haziran 2022

Şehit Rûbar şahsında bütün kahraman şehitlerimizi anıyoruz. Şehidimizin ailesine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz.”