Ulm ve Fribourg'ta DKTM kongreleri

Almanya'nın Ulm ve İsviçre'nin Fribourg kentlerinde DKTM kongreleri yapıldı.

Almanya'nın Ulm kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezinin kongresi düzenlendi. 150'ye yakın üye ve misafirin yanı sıra NAV-DEM Bayern Eş Sözcüsü Vesile Sönmez Han ve Siyasetçi Hüseyin Deniz de kongreye katıldı.
Meclis Yöneticisi Medeni Sönmez'in açılış konuşmasını yapmasının ardından söz alan Siyasetçi Deniz, son siyasal süreci değerlendirdi. Deniz, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecrit ve tutuklu milletvekilleri, Ortadoğu'da Kürt halkının rolü ve AKP ile Barzani'nin politikalarına değindi.

Kongrede Pervin Erol ve Halit Gün eş başkan seçildiler.

NAV-DEM adına konuşan Vesile Sönmez Han da kadın çalışmalarına değindi ve Kürt kadınının dünyada örnek teşkil eden mücadelesine işaret etti. 

Kongre, "Jin, jiyan, azadi", "Serok Apo'ya özgürlük" sloganlarıyla sona erdi.

FRIBOURG

İsviçre'nin Fribourg kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi Meclis Kongresi onlarca Kürdistanlının katılımıyla gerçekleştirildi.

Siyasal süreç ve geçen yılın çalışmalarının değerlendirildiği kongrede seçimlere gidildi. 

Mehmet Tunç şahsında devrim şehitleri adına saygı duruşunun yapıldığı kongrede, Rojava ile Kuzey Kürdistan'daki inkar ve imha politikalarının destansı bir direnişle boşa çıkarıldığı, bu direnişin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın paradigmasıyla gerçekleştirildiği belirtildi. Astana ve Cenevre görüşmelerine de değinilerek, var olan bir halk mücadelesinin yok sayılamayacağı vurgulandı. 

Avrupa'daki komisyonlar ve meclislerin devrim mücadelesindeki önemine de değinildi.

Bedriye Oğuz ve Hüseyin Cebedağ eş başkanlığa seçildi.