Türkiye'den gelen siyasi mültecilerin yüzde 8'i kabul edilmiş!

AKP rejiminin 2016 yılındaki yoğun insan hakları ihlalleri ve Kürdistan'da yürüttüğü savaşa rağmen, Almanya'nın Türkiye'den gelen siyasi mültecileri kabul sayısında bir önceki yıllara göre yarı yarıya düşürdüğü ortaya çıktı.

Federal Göç ve Mülteciler Dairesi "Heilbronner Stimme" gazetesinin "2016 yılında Türkiye'den gelen siyasi mültecilerin yüzde kaçı kabul edildi?" sorusuna yanıt verdi. Göçmen Dairesi, beklenenin aksine Türkiye'den gelip siyasi sığınma başvurusu yapanların sadece yüzde 8,2'isinin kabul edildiğini bildirdi.

Bu rakam 2015 yılında yüzde 14,7'iydi. Ancak geçtiğimiz yıllara göre Türkiye'den gelip sığınma başvurusu yapanların sayısındaki artışa ve Erdoğan rejimiyle yaşanan krizlere rağmen Almanya'nın başvuruların çoğunu kabul etmediği ortaya çıktı.

Federal Göç ve Mülteciler Dairesi'nin bilgilerine göre bu yılın ilk üç ayında ise toplam 1677 kişi Türkiye'den gelip siyasi başvuru yaptı. 2016'nın aynı zaman diliminde bu rakam 456'dı.

2015 yılında Türkiye'den gelip sığınma başvurusu yapanların sayısı 1767'iken, bu rakam 2016 yılında 5742'ye yükselmişti.