OHAL esnafa iflas ettiriyor

Kürdistan ve Türkiye'de giderek ekonomik kriz derinleşmekte. Turizm şehri olarak bilinen Urfa'da da esnaf bitiş noktasında.

Kürdistan'da turizim ve ticaret şehirleri olarak bilinen ve Fırat'ın batısında yer alan Urfa ve Antep'te, ekonomik krizden dolayı esnaflar iflasla karşı karşıya. Tarihi ve kültürel zenginlikleri ile turistleri çeken bir şehir olan Urfa, çeşitli ülkelerden çok sayıda turisti ağırlamaktaydı. Esnaf, OHAL'in bir an önce kaldırılmasını istiyor.

Turizm işi yapan Mustafa Erhan, Amed, Van, Mardin, Batman, Antep, Adıyaman, Maraş, Malatya, Dersim vb. 15 şehrin bu ekonomik krizden ciddi anlamda etkilendiğini dile getirdi.

‘TURİSTLER BÖLGEYE GELMİYOR’

Esnafın durumunun ciddi anlamda kötüye gittiğini ve kepenkleri kapatacaklarını belirten Erhan, şunları söyledi: "Bölgede hükümetin politikaları yüzünden ekonomik ve siyasi kriz yaşanmakta. Urfa'da şimdi 30'dan fazla esnaf kepenk kapattı, kimse iş yapamaz hale geldi. Urfa turistik bir şehir fakat Olağan Üstü Hal ve hükümet politikaları turistlerin bölgeye gelmesini engelliyor. Biz buradan tekrar çağrıda bulunuyoruz; bir an önce OHAL kaldırılmalı ve ekonomik kriz çözülmelidir.”