Newal bebek 1 yaşında…

Evine yapılan baskında katledilen Remziye Bor’un sezaryenle alınan bebeği Newal, bir yaşına girdi.

Van'ın İpekyolu ilçesi Xaçort (Hacıbekir) Mahallesi’nde polisler tarafından evine yapılan baskın sonucu 7.5 aylık hamileyken katledilen Remziye Bor'un (27) ölümünün üzerinden bir yıl geçti. Baskın ve cinayete ilişkin herhangi araştırma yapılmazken, Bor'un aile evindeki acı, hala ilk günkü gibi. Bor vurulduktan sonra sezaryenle alınan bebeği Newal, ayın 25’inde bir yaşına girdi. Babası İrfan Bor da cezaevinde. Aile, hem adalet arıyor hem de annesiz babasız kalan Newal’e bakıyor.

Kıymet Abi gelininin katledilmesi, oğlunun tutuklanması ve annesiz-babasız kalan torunuyla ilgili ANF’ye konuştu:

"Geçen yıl 19 Nisan’dı. Bir anda gelinim Remziye’nin evinden silah sesleri yükseldi. Polisler evi zırhlı araçlarla sarmıştı. Ben ne kadar eve girmek istesem de polisler beni ölümle tehdit ederek, girmeme izin vermedi. Polisler gelinimi hamile olmasına rağmen taradı. Tekmelerle vurarak ‘canlı bomba’ olduğunu söyledi. Gelinim katledildikten sora doktorlar mecbur kaldılar ve bebeği sezaryenle doğurdular. Gelinimi katlettiler ve bebek annesiz-babasız bir yaşın girdi.

ANNE SÜTÜ EMMEDİ

Torunum annesini göremedi. Gelinim, çocuğunu göremedi. Olaydan sonra oğlumu tutukladılar. Şimdi halası her şeyi ile ilgileniyor. Ben bakamıyorum bile. Annesinin sütünü bile içemedi. Oğlum görmek istedi ve bu istek üzerine cezaevine ziyarete götürdük. Babasına sarıldı ve bırakmak istemedi. Sanki babasını tanımıştı Newal bebek. Bir yaşına annesiz ve babasız girdi.”

HALASI BAKIYOR

18 yaşındaki halası Elif’in baktığı Newal bebek, tüm aile için bir teselli olmuş. Annesinin hamileyken ismini koyduğu Newal, her duvarında annesi Remziye ve tutuklu olan babası İrfan’ın fotoğraflarının bulunduğu toprak damlı iki odalı evde, bir yıl önce yaşananlardan habersiz oyuncaklarıyla oynuyor. Bir an olsun halasının kucağından inmeyen Newal, halasını annesi zannediyor. Hiç göremediği annesini sadece fotoğraflarından tanıyan Newal’e her baktığında gözleri dolan halası “Newal kime benziyor?” sorusuna "Hem annesine hem de babasına benziyor" cevabını veriyor ve Newal'e daha sıkı sarılıyor.

Kıymet Ana, son olarak şunu söylüyor: "Artık tek isteğim bari oğlum için adalet sağlansın, Newal babasının yanında büyüsün istiyoruz."