GÖRÜNTÜLÜ

Kandil Belediyesi bin fidan dikildi

Kandil Belediyesi doğayı koruma ve yeşillendirme çalışmalarına hız verdi. Kandil anayolu (Dola Akoyan) çevresini yeşillendirme çalışmasına başlayan belediye, ilk fidan ekimini Enzê ve Bokriskan köyleri bölgesinde gerçekleştirdi.

Kandil Belediyesi doğayı koruma ve yeşillendirme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan’ın yaklaştığı bugünlerde Kandil Belediyesi bin fidan dikti.

Kandil Belediye Eşbaşkanı Muhammed Hasan ve belediye çalışanları fidan dikimi gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Hasan şunları söyledi:  “Kandil’e yönelik hava saldırıları devam ediyor ve Kandil doğası bundan büyük bir zarar görüyor. Türk devleti neredeyse Kandil’i her gün bombalıyor ve bu bombardımandan dolayı yüzlerce ağaç ya kırıldı ya da yandı. Belediye olarak Kandil genel yolu kenarına 1000 fidan ekeceğiz. Bilindiği üzere 4 Nisan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü yaklaşıyor. Bugüne özel de Kandil’de halkın da katılacağı bir fidan dikimi yapmayı planlıyoruz.”

Kandil belediye çalışanı Armanc da, çalışanları olarak çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceklerini ve doğayı korumak için ellerinden  geleni yapacaklarını belirtti.