FEDA 7. Olağanüstü Kongresinin sonuç bildirgesi

FEDA'nın 22 Ocak'ta düzenlediği 7. Olağanüstü Kongresinin sonuç bildirgesinde, yeni dönemde ülkedeki mücadeleye daha fazla katkı sunulacağı belirtildi.

Avrupa Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), "Zalimin zulmüne karşı hakikat yürüyüşümüz devam ediyor" şiarıyla, yeniden yapılanmaya dönük 7. Olağanüstü Kongresini 22 Ocak'ta Almanya'nın Leverkuzen kentinde gerçekleştirmişti.

Kongrenin sonuç bildirgesinde, Bedrana Yıldırım ve Veli Kaya'nın eş başkanlar olarak seçildiği belirtildi.

AKP'nin katliamcı, soykırımcı saldırıları ve halkların direnişine dikkat çekilen bildirgede, Alevi mahallelerine dönük saldırıların da devreye konulduğu belirtildi. 

Seçilmişlerin tutuklanması, basın-yayın kuruluşları ve kurumların kapatılmasının da sindirme politikasının bir parçası olduğu vurgulanarak, yeni dönemde ülkedeki mücadeleye güç katacak etkili çalışmaların planlanacağı ifade edildi.

'ZALİMLERE KARŞI HAKİKATİN SAFINA...'

Bildirgede şunlar da kaydedildi:

"Saray zihniyeti iktidar çılgınlığına doğru koşarken, elbette derin çıkmazlar içindedir. Uluslararası siyaset politikası çökmüş, ekonomisi dibe vurmuştur. ABD ve Rusya arasındaki taktiksel çelişkilerden fayda sağlamayı hedefleyen iktidar, başarısızlıklarını gizleyememektedir. İçinde bulunduğu durumdan her geçen gün baskıyı artırarak çıkmaya çalışmaktadır. Tüm baskı, sindirme, korku politikalarına karşın Alevi toplumunun geçmişten bugüne zalime biat etmeyen, gerektiğinde direnişi esas alan toplumların vicdanı olma misyonu ile bütünleşeceğine ve zalimlere karşı hakikatin safında yer alacağına, ülke topraklarıyla duygusal, fiziksel bağını gözden geçirerek güçlendireceğine inanıyoruz."