YPS’den Doğubayazıt ve Şemdinli’de eylem

YPS güçleri, Doğubayazıt’ta AKP gençlik kolları başkanının evine bombalı bir eylem düzenledi. Evde maddi hasar meydana geldi. Şemdinli’de ise askerlere kendi aracı ile erzak taşıyan bir kişinin aracı yakıldı.

İnternet sitesinde yazılı bir açıklama yapan YPS Basın Merkezi, Doğubayazıt’ta AKP gençlik kolları başkanının evine bombalı bir eylem düzenlediğini belirtti. Şemdinli’de ise askerlere kendi aracı ile erzak taşıyan bir kişinin aracının yakıldığını kaydetti.

YPS açıklaması şöyle: “12 Ağustos günü akşam saat 09:00'da Bazid Merkez’de bir YPS birimimiz uyarı amacıyla AKP Gençlik Kolları Başkanı’nın evine el bombası attı. Evde maddi hasar meydana geldi. YPS birimimiz sağlam bir şekilde üs bölgesine çekildi.

ŞEMDİNLİ’DE UYARI AMAÇLI BİR ARAÇ YAKILDI

Hakkari’nin Şemzinan ilçesine bağlı Helena köyünden olan Cemal Elmas isimli bir şahıs, Helena Tepesi’nde yeni bir karakol yapım çalışmaları yürüten askerlere kendi aracıyla erzak götürmüştür. YPS birimlerimiz 11 Ağustos gece saat 02:30'da uyarı amacıyla bu şahsın aracını evinin önünde yaktı.”