Suriye’de hareketli gece: Birçok güç birbirine girdi

Suriye’nin Akdeniz sahilindeki şehirlere yönelik füze saldırılarının ardından bir Rus uçağının da düştüğü bildirilirken, saldırılarda ABD, Fransa ve İsrail dahil devletlerin adı geçiyor.

Suriye resmi haber ajansı SANA’da askeri kaynaklara dayandırılan bir haberde, Lazkiye’de teknolojik sanayi tesislerine yönelik füze saldırılarının olduğu duyurulmuştu. Denizden atıldığı belirtilen füzelerin büyük bir kısmının Suriye hava savunma sistemlerince tespit edildiği ve birçoğunun da düşürüldüğü savunulmuştu. Ancak düşürülemeyen füzelerin verdiği zarara dair net bir açıklama yapılmadı.

RUS UÇAĞI AKDENİZ’DE ‘KAYBOLDU’ İDDİASI

Öte yandan ABD, Fransa veya İsrail’in saldırıları düzenlediği iddiaları Suriye ve Rus medya organlarınca sıkça dile getiriliyor. Rusya Savunma Bakanlığı, Doğu Akdeniz’de bulunan bir Fransız fırkateyninin de saldırılarda yer aldığını iddia etti.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından geç saatlerde yapılan bir açıklamada ayrıca, Lazkiye’ye yönelik saldırılar esnasında bir askeri uçağın ‘kaybolduğu’ bilgisi paylaşıldı. Açıklamada, 14 kişilik mürettebatın içerisinde bulunduğu Il-20 tipi askeri uçağın saldırıların olduğu saat 23.00 sıralarında radardan çıktığı belirtildi.

Açıklamada, Rus uçağının Suriye kıyılarından 35 kilometre açıkta iken radardan çıktığı bilgisi verilirken, aynı anda İsrail’e ait 4 F-16 uçağının Lazkiye’ye yönelik bombardıman gerçekleştirdiğine dikkat çekildi.