Putin Suriye’de: Askeri güçlerin büyük kısmını geri çekme talimatı

Suriye’de askeri üslere sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Rusya lideri Vladimir Putin, ülkedeki askeri güçlerin önemli oranda geri çekilmesi emrini verdi.

Interfax haber ajansında yer alan haberde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rus askerlerin konuşlandırıldığı Himeymim Askeri Üssü’nü ziyaret ettiği bildirildi.

Habere göre, askeri üste bir konuşma yapan Putin, “Rus askeri güçleri 2 yıla yakın bir sürede Suriye ordusuyla birlikte uluslararası teröristleri büyük oranda yok etmeyi başardı. Bunun sonucunda da Suriye’de bulunan Rus askeri kontenjanının büyük bir kısmının Rusya’ya geri dönmesi talimatını verdim” diye konuştu.

Rusya liderinin bugün indiği Himeymim üssünde Suriye lideri Beşar Esad tarafından karşılandığı bildirildi. Ajansın haberinde, Putin’e Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Suriye’deki askeri güçlerin komutanı Sergey Surovikin eşlik ettiler.

Putin Hmeimim üssünden sonra Mısır’ın başkenti Kahire’ye gitti. Ardından da Türkiye’ye geçecek.

Hmeimim askeri üssünde 4 bin ile 5 bin arasında Rus askeri bulunuyor. İki yıldır konuşlandırılmış olan Rus askerlerinin bulunduğu bölge Suriye rejimi denetiminde alanlarda yer alıyor.