HSM Komutanlığı: Welat yoldaşımızın kanı yerde kalmayacak

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, 28 Haziran’da Bitlis’te yaşanan çatışmada hayatını kaybeden HPG Garzan Eyalet Komutanı Welat Gever’i andı, ailesine ve Kürdistan halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı açıklamasında, gerilla komutanı Welat Gever’in birçok bölgede mücadele yürüttüğü hatırlatıldı. Açıklamada, Welat Gever ‘‘Kürdistan da İşbirlikçi ve ihanetçiliğe geçit yok’ anlayışını şiar edinmiş yurtseverliği en zirvede temsil eden bir PKK militanıydı’’ ifadeleri kullanıldı.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı açıklaması şöyle:

‘’36. yılında 14 Temmuz büyük ölüm orucu şehitlerimiz olan Kemal Pir, M. Hayri Durmuş, Akif Yılmaz ve Ali çiçek yoldaşların şahsında tüm devrim şehitlerimizi minnetle anıyor, anıları önünde saygı ile eğiliyoruz. Haki Karer’le başlayan, 14 Temmuz şehitleri ile devam eden devrimci direnişin ölümsüzleri fedai bir ruhun yaratıcıları olarak, bizlere en büyük miras olan direnişi yükselterek zafere gitme kararlılığı olmuştur.

TC’nin Kürdistan da yürüttüğü sömürgeci, soykırımcı savaşa karşı hareket ve halk olarak büyük bedeller pahasına yürütülen direnişimiz topyekun bir düzeye ulaşmıştır. Kimliksiz, statüsüz ve köle bir halk olmaktan çıkıp, bugün dünya halkları tarafından tanınan, bilinen ve büyük saygı duyulan bir halk konumuna ulaşmak kolay olmamıştır. Kürt halkına dayatılan soykırım savaşının tüm şiddetiyle sürdüğü bu süreçte tüm parçalarda ve yurt dışında hareketimiz, halkımız ve dostları özgülük mücadelesini her şart ve koşulda sahiplenmekte, büyük umut ve kurtuluş kaynağı olarak görmektedir.

Her geçen gün özgülüğe yakınlaşan mücadelemizin bu aşamaya gelmesi tartışmasız ki, bu uğurda gözünü kırpmadan canlarını ortaya koyan ve en önde mücadeleye katılan ve bugün ölümsüzleşen kahraman şehitlerimiz sayesindedir. Mücadelemiz binlerce kahraman şehidi sayesinde yenilmezliğini kanıtlamıştır. Bir halkın ve hareketin uğruna canını ortaya koyan fedaileri varsa yenilmezdir ve o halk ve hareketin özgürlüğü önünde kimse duramaz. Bunu kanıtlamış olan PKK bu anlamda bir şehitler partisi olarak, Kürt halkının özgürlük mücadelesini zafere taşıma kararlılığını şehitlere bağlılığın bir gereği olarak gerçekleştirecektir. Büyük amaçların büyük bedelleri vardır. Özgürlük davası uğruna şahadete giden yoldaşlarımız tüm değerlerimizin toplamı olarak temel güç kaynağımızdır. Arkasına şehitlerimizin gücünü almış olan halkımız ve hareketimiz saldırı nereden gelirse gelsin, bedeli ne olursa olsun amacından geri dönmeyecektir. Şehitleri ile onur duyan bir halk gerçekliğini hiçbir faşizm durduramaz. Bir halkı yenilmez kılan uğruna can veren evlatlarıysa, onları ölümsüz kılan da halkımızın onurlu sahiplenmesidir.

Kürdistan’ın her bir karış toprağında dökülen şehit kanı orada yeni yaşamın ve dirilişin de yaratıcısı olmuştur. Bu anlamda verdiği şehitler ile direnişin ve yurtseverliğin kalelerinden birisi olan ve mücadelemizde her zaman verdiği bedeller ile rolü belirleyici olan Gever halkımız, bir kez daha onurlu ve yiğit büyük bir komutan olan Welat Gever yoldaşımızı şehitler kervanına katmıştır.

BİRÇOK SAHADA GERİLLA KOMUTANLIĞI YAPTI

Welat yoldaş, genç yaşta 1993 yılında Kürdistan Özgülük Mücadelesine katılmış ve uzun yıllardır birçok savaş alanında büyük bir özveriyle görev yürütmüştür. Mücadeleye katıldığı günden son güne kadar halkına ve partisine layık bir evlat, savaşçı, komutan, militan ve yoldaş olmuştur. Güneyden kuzeye, doğudan batıya, Zağroslardan, Amed ve Garzan’a kadar Kürdistan’ın dört parçasında büyük emeği olan ve halkının ve yoldaşlarının gönlünde taht kuran Welat yoldaş, savaşçılığından en son aldığı HPG Askeri Konsey görevine kadar tüm görevlerini eksiksiz ve üstün bir başarı ile yerine getirmiş bir yoldaşımızdı. Tüm görevlerinde eşsiz olan, başarıdan başka bir şey tanımayan, aksini kabul etmeyen ve hayatında başarısızlığa yer vermeyen Welat yoldaş, kaldığı her alanda parti ve ordusunun büyük ve örnek komutanı, düşmanın ise korkulu rüyası olmayı başarmış bir militandı. Emeği ve duruşu ile halkının gönlünde büyük yer edinmiş, Partili yoldaşları tarafından da örnek alınan bir komutandı. Partili kişiliği, mütevazi duruşu, emekçiliği ile öne çıkan Welat yoldaş en son görevli olduğu Garzan eyalet komutanlığı görevini de öncülük duruşu ile layıkıyla yerine getirmiş bir komutandı.

YURTSEVERLİĞİ EN ZİRVEDE TEMSİL EDEN PKK MİLİTANIYDI

Welat yoldaş, tarihten günümüze kadar halkımıza reva görülen katliamlar, ölümler, işkence ve zulümler karşısında düşmana her zaman kin ve öfke duymuş. Düşmanla tarihi hesaplaşmayı borç bilmiştir. Özellikle işbirlikçilik ve ihaneti affetmeyen Welat yoldaş en büyük düşman olarak da bunları bilmiştir. Buna karşı da amansız olan Welat yoldaş ‘Kürdistan da İşbirlikçi ve ihanetçiliğe geçit yok’ anlayışını şiar edinmiş yurtseverliği en zirvede temsil eden bir PKK militanıydı.

O TÜM KÜRT HALKININ EŞSİZ BİR EVLADIDIR

Değerli yurtsever Gever halkı Welat yoldaş ile onur duymalı, başınız dik yaşamalısınız. Ne mutlu size ki halkı için yaşamış, o halkın özgülüğü uğruna her alanda korkusuz savaşmış, canını vermekten çekinmeyecek kadar cesur ve yürekli bir evladınız var. Yine ne mutlu size ki, herkesin ardılı olmak için koştuğu bir yoldaşınız var. O sadece Gever halkımızın değil, tüm Kürt halkının eşsiz evladıdır. Biz mücadele yoldaşları olarak da ‘şehide bağlılığı insan olmanın başlangıcı sayan bir felsefenin temsilcileri olarak asla diğer şehit yoldaşlarımız gibi Welat yoldaşımızı da unutmayacak ve O’nu da ölümsüzleştirecek görkemli bir mücadelenin sahibi olma sözümüzü yineliyoruz. Welat yoldaşımızın kanı yerde kalmayacak diyor, başta değerli şehit ailemiz olmak üzere, Gever halkımıza ve bütün Kürdistan halkına başı sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.’’