HPG, Yüksekova’da şehit düşen Hewre Yaran’ı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 15 Ağustos’ta Yüksekova’da yaşanan şiddetli çatışmalar sırasında hayatını kaybeden Hewre Yaran kod adlı gerillayı andı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, “16 Ağustos tarihli açıklamamızda 15 Ağustos günü güçlerimizin, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Afat Tepesi’ne yönelik bir eylem gerçekleştirdiğini ve 7 düşman askerinin öldürüldüğünü kamuoyu ile paylaşmıştık” diye hatırlattı.

HPG-BİM, “Gerçekleştirilen bu eylem esnasında düşmana karşı kahramanca savaşan Hewre yoldaşımız yaralanmış ve son mermisine kadar fedai bir tarzda direnerek şehitler kervanına katılmıştır” diye ekledi.

Gerillanın kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

Kod Adı: Hewre Yaran
Adı Soyadı: Hewre Kerimpur
Doğum Yeri: Merivan
Anne - Baba Adı: Feraset – İbrahim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Ağustos 2019 / Gever

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Hewre yoldaş, 1993 yılında Rojhılat Kürdistan’ının Merivan kentinde dünyaya gelmiştir. Genç yaşlarda Özgürlük Hareketi ile tanışan Hewre arkadaşımız, 2016 yılında Kürt halkına saldırıların en fazla yoğunlaştığı bir dönemde gerilla saflarına katılmıştır. Gerillaya katıldığı ilk andan itibaren PKK yaşamına kısa bir sürede adapte olmuş ve yaşamı sahiplenerek büyük emeklerle yaratılan bu değerlere sahip çıkmıştır. Yaşamdaki özlü, fedakâr ve emekçi duruşu ile çevresindeki yoldaşlara örnek olan Hewre arkadaş, kendisini Kürt halkının özgürlüğüne adamış ve üzerine düşen tüm görev ve sorumlulukları en başarılı bir şekilde yerine getirmiştir. Medya Savunma Alanları’nda yaşanan savaş süreci içerisinde düşmana ağır darbeler vuran pratiklerin içerisindeki yerini alan Hewre yoldaş, büyük bir fedailik örneği sergileyen pratiğin sahibi olmuştur. Hewre yoldaş, Apocu fedai militanlığın insanda yarattığı büyük irade ve direnişçiliğin nasıl pratikleştiğini kendi şahsında sergileyerek son anına kadar Önderliğe, mücadeleye ve halka bir militan olmayı başarmıştır.

Şehadete ulaşan Hewre yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve şehitlerimizin yarattığı değerleri zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”