HPG Xakurkê’de şehit düşen 5 gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), işgalci Türk devletinin geçen yıl Xakurkê’ye düzenlediği bir hava saldırısında şehit düşen beş gerillayı andı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, “29 Temmuz 2019 tarihinde işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Arteş, Bager, Demhat, Leşker ve Simko yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır” dedi.

Açıklamada gerillaların kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Arteş Welat Goyi
Adı Soyadı: Gabar Şengül
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Gülizar – Mirza
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Temmuz 2019 / Xakurkê

Kod Adı: Bager Adar
Adı Soyadı: Rıfat Adar
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Perişan – Kadir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Temmuz 2019 / Xakurkê

Kod Adı: Demhat Nerduş
Adı Soyadı: Çetin Akın
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Pakize – Ashat
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Temmuz 2019 / Xakurkê

Kod Adı: Leşker Roj
Adı Soyadı: Şahap İrçin
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Hatem – Alaadin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Temmuz 2019 / Xakurkê

Kod Adı: Simko Kerboran
Adı Soyadı: Nihat Baysal
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Münevver – Abdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Temmuz 2019 / Xakurkê

HPG-BİM, “Arteş, Demhat, Leşker, Bager ve Simko yoldaşlarımız her biri Kürdistan’ın farklı bölgelerinde dünyaya gelmiş, yurtsever bir ortamda büyümüş ve yaşamın her alanında katliamcı TC devletinin baskı ve zulmüne tanıklık etmişlerdir” diyerek şunları ekledi: “Düşmanın Kürt halkına yönelik olan soykırımcı ve faşist uygulamaları hiçbir zaman kabul etmeyen yoldaşlarımız, özgürlüğün ve hakikatin arayışına girmiş ve esas mücadelenin Kürdistan dağlarında verileceği gerçekliğine ulaşmışlardır.

Farklı tarihlerde gerilla saflarına katılan yoldaşlarımız, Önderlik çizgisinde birer Kürdistan fedaisi olmayı başarmış ve son anına kadar da işgal saldırılarına karşı kahramanca savaşarak şehitler kervanına katılmışlardır. Mücadelenin her alanında büyük bir özveri ile sorumluluk üstlenmiş ve Önderlik ideolojisinde derinleşmeyi esas almış, dönem koşullarına göre gerillacılıkta tarz ve taktik üretmeyi başarmışlardır. Arteş, Demhat, Leşker, Bager ve Sımko yoldaşlarımız bulundukları her alanda yaşam içerisindeki duruşları ve öncülükleri ile her zaman örnek alınan yoldaşlarımız olmuşlardır.

Başta şehadete ulaşan yoldaşlarımızın aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyor ve yoldaşlarımızın özgürlük mücadelesini zafere taşıyacağımızın sözünü yineliyoruz.”