HPG’den Barzan ve Çukurca’daki eylemlere ilişkin açıklama

HPG, Güney Kürdistan’ın Barzan bölgesi ve Çukurca’da 14 Türk askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, Barzan bölgesinde 5, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde ise 9 Türk askeri öldürüldü.

HPG resmi sitesinde yer alan açıklama şöyle:

BARZAN BÖLGESİNDE EYLEM

Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu çerçevede gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

18 Temmuz günü saat 10.30’da Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Barzan bölgesine bağlı Tepê Xwedê’de konumlanan işgalci güçlere yönelik bir dizi sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylemlerde 5 düşman askeri öldürülmüştür.

ÇUKURCA’DA TÜRK ORDUSUNA AĞIR DARBE

17 Temmuz günü işgalci TC ordusu Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Kani Orê alanında insansız hava araçlarının desteğinde bir operasyon başlatmıştır. YJA Star Güçlerimiz, aynı gün saat 18.30’da denetime aldıkları operasyonun bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı mevziilerin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 9 asker öldürülmüş, 3 asker de yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu ölü - yaralı askerleri ambulans ve zırhlı araçlar ile alandan uzaklaştırmıştır.

DERSİM’DE OPERASYON

17 Temmuz günü saat 18.00’da işgalci TC ordusu kobra tipi taarruz helikopterlerinin desteğinde Dersim’e bağlı Harçik vadisi, Dokuzkaya sırtları ve Mozik alanında bir operasyon başlatmıştır. Halen devam eden operasyonda işgalci TC ordusu operasyon alanlarını kobra tipi helikopterler ile bombalamıştır.