HPG-BİM: Ferzad Medî arkadaşımızı saygıyla anıyoruz

HPG Basın İrtibat Merkezi, 28 Haziran tarihinde Bitlis’te hayatını kaybeden gerilla Ferzad Medî’nin aynı zamanda Basın İrtibat Merkezi Üyesi olduğunu bildirdi.

HPG-Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) açıklamasında, ‘’Ferzad Medî arkadaşımız şahsında 28 Haziran’da Bitlis’te şehit düşen tüm yoldaşlarımızın bizlere bıraktığı mücadele geleneğinin takipçisi olacağımızı ve basın alanlarında onlara layık birer PKK kadrosu olarak Kürt Özgürlük Mücadelemize sonuna kadar sahip çıkacağımızın sözünü bir kere daha veriyoruz’’ denildi.

Açıklamada, gerilla Ferzad’a ilişkin şu değerlendirmeler yer aldı:

‘’27 Haziran 2018 günü Bitlis’in Hizan ilçesinde işgalci TC ordusunun hava destekli ve kontraların katılımı ile gerçekleştirdiği operasyonda 3 boyunca süren çatışmalarda 28 Haziran günü Garzan Eyalet komutanımız Welat Gever arkadaşımız ile birlikte 6 arkadaşımız kahramanca şahadet ulaşmıştır. Şehit düşen arkadaşımızdan birisi de HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Üyemiz Ferzad Medî’dir. Öncelikle Ferzad arkadaşımızın şahsında Hizan’da şehit düşen arkadaşlarımızın aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyoruz.  

Ferzad arkadaşımız, 1989 yılında Iğdır’da, yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Serhat’ın doğal, bozulmamış Kürtlük gelenekleri içerisinde büyüyen Ferzad arkadaşımız, çocuk yaşlardan itibaren emekle tanışmış ve mücadeleye katılmadan önce de birçok işte çalışmıştır. Bir taraftan yurtseverlik duygularıyla düşmana karşı yaşadığı çelişkiler, diğer taraftan emek sahasında karşılaştıkları, O’nun sistemle olan çelişkilerini daha da derinleştirmiştir. İlk gençlik yılları ile birlikte yurtsever gençlik çalışmalarında yer almış ve bir süre sonra düşman tarafından tutuklanarak zindanda kalmıştır. 3 yıllık esaretin ardından yönünü Kürdistan dağlarına veren Ferzad arkadaşımız 2012 yılında gerilla saflarına katılmıştır.

HER GÖREVE BÜYÜK SORUMLULUKLA YAKLAŞTI

Gerillaya geldikten kısa bir süre sonra gerillanın basın çalışmaları olan HPG BİM çalışmalarına dahil olan Ferzad arkadaşımız, Kürtçe çalışmaların yanı sıra HPG-BİM’de kaldığı süre boyunca bir çok çalışmaya imza atmıştır. Zorlu ve imkanların sınırlı olduğu, savaş ortamının çalışma koşularında Ferzad arkadaşımız, katılımında samimi, sade ve özverili olmuş, kendisine verilen her göreve büyük bir sorumlulukla yaklaşmıştır. Emek sahalarında geldiği için gerillada emeği ile öne çıkan, kendisine verilen birçok göreve de öncülük etmiştir. Mütevazi kişiliği ve coşkulu katılımı ile tüm yoldaşları tarafından sevilmiş, her zaman ortamlarda kendini hissettirmiş, civa gibi yerinde durmayan kişiliği ile sürekli olarak pratik sahalara gitmek istemiştir.  

MAXMUR-KERKÜK HATTINDA ÇALIŞTI

Basın çalışmalarında kaldığı süre içerisinde yaklaşık bir yıl Maxmur-Kerkük cephesinde gerilla mevzilerinde basın çalışmalarını da takip etmiştir. Kürt gerillasının DAİŞ çetelerine karşı Güney Kürdistan’ı savunma direnişi içerisinde verilen mücadeleyi belgeleştiren arkadaşlarımızdan biri olmuştur. Bu alanlarda çalışma yürüttüğü süre boyunca Şehit Deniz Fırat, Şehit Evindar Cudi, Şehit Rubar Kerboran arkadaşlarımızın bıraktığı mirasa layıkıyla sahip çıkmıştır. Maxmur-Kerkük Cephesinden sonra, Şehit Halil Dağ, Şehit Arhat Ba ve Şehit Arjin Amedlerin takipçisi olarak, elinde kamerası, omuzunda silahıyla 2017 yılında kuzey alanlarına geçmiştir. Savaşın en çetin olduğu kuzey sahalarında gerillanın pratiğini belgeleştirmek ve tüm dünyaya duyurma görevini üslenmiştir.

Dağlara olan sevdası, yoldaşlarına olan inancı ve bağlılığı O’nu partimizin iyi ve dürüst bir militanı yapmıştır. Gerillacılıkta geçen altı yılının her anına anlamlı ve büyük başarılar sığdırmış, özgürlük yolunda amansız yürümesini başarmıştır. Özgür Basın geleneğinin dağ sahasının en iyi temsil eden arkadaşlarımızdan biri olan Ferzad arkadaşımız, bizleri bugünlere getiren şehit arkadaşlarımızın yüce temsilcilerinden biri olarak her zaman anılacak ve gerilla basıncılığının takip edeceği arkadaşlarımızdan biri olacaktır.

Ferzad Medî arkadaşımız şahsında 28 Haziran’da Bitlis’te şehit düşen tüm yoldaşlarımızın bizlere bıraktığı mücadele geleneğinin takipçisi olacağımızı ve basın alanlarında onlara layık birer PKK kadrosu olarak Kürt Özgürlük Mücadelemize sonuna kadar sahip çıkacağımızın sözünü bir kere daha veriyoruz.’’