HDP: Vekillerimiz cenazeye katılarak doğru olanı yaptı

Amed'de bir araya gelen HDP'liler, şehit gerilla Mehmet Yakışır'ın cenaze törenine katılan vekillerin hedef alınmasını protesto etti ve vekillerin arkasında olduğu mesajını verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü, HPG’li Mehmet Yakışır’ın cenaze törenine katılan milletvekilleri Remziye Tosun ve Musa Farisoğulları hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılması ve Yakışır’ın taziyesinin kurulduğu Lice Dercimt Taziye Evi’ne baskın düzenlemesine ilişkin toplantı düzenledi.

Parti binasındaki basın toplantısına HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Remziye Tosun, Semra Güzel ve Musa Farisoğulları, HDP MYK üyeleri, HDP il eş başkanları Mehmet Şerif Çamçı ve Filiz Buluttekin, DBP Amed İl Eş Başkanı Naşide Toprak ile HDP’li yöneticiler katıldı.

'VEKİLLERİMİZ UYGUN OLANI YAPTI'

HDP Amed İl Eş Başkanı Çamçı, şunları söyledi:

"Biz Kürtler bu rejimi ve yaptıklarını asla kabul etmeyeceğiz. Buna yönelik tepkilerimizi ve mücadelemizi, direnişimizi sürdürmeye kararlı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. 

(...) Milletvekillerimiz Remziye Tosun ve Musa Farisoğulları, halkın realitesine uygun siyasi mücadelelerini yürütüyorlar. Siz istediğiniz kadar kriminalize edin, algı yaratmaya çalışın, milletvekillerimiz halkımızın realitesine ve gereklerine uygun davranıyorlar.

Cenazeye katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan Remziye Tosun ve Musa Farisoğulları ile gurur duyuyoruz. Bir gerillanın cenazesine katılmak, bir insanımızın ve ailesinin acısını paylaşmak, yanında durmak, hiçbir ahlak ve din çerçevesinde suç olarak kimsenin önüne konulamaz."

'HALKIN ÖFKESİNİ ARTIRIYORSUNUZ'

HPG’li Mehmet Yakışır’ın taziyesine yapılan baskına da tepki gösteren Çamçı, bunun halkın öfkesini artırdığına dikkat çekti. Saldırıyı şiddetle protesto ettiklerini söyleyen Çamçı, "Bu mücadeleyi değerlerimize bağlı kalarak, değerlerimizin gereklerini yerine getirerek sürdüreceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz" dedi.

HDP’liler, açıklamanın ardından baskın yapılan HPG’li Mehmet Yakışır’ın taziyesine katıldı.