Hava saldırısında yaralanan gerilla şehit düştü

HPG, 21 Mayıs’taki bir Türk hava saldırısında yaralanan HPG gerillası Ekrem Abdullah Ahmet’in (Cudi Mizori) şehit düştüğünü duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi’nin verdiği bilgilere göre 21 Mayıs günü Medya Savunma Alanlarına bağlı Xakurke bölgesine Türk ordusu bir hava saldırısı düzenledi. Saldırıda HPG gerillası Mizori ağır yaralandı. Mizori tüm müdahalelere rağmen daha sonra şehit düştü.

Mizori için HPG şu açıklamayı yaptı: Cudi Mizori yoldaşımız 1985 yılında Güney Kürdistan’ın Akre şehrine bağlı Şexan Köyü’nde dünyaya gelmiştir. Her zaman yurtseverlik değerine sahip çıkan bir ortamda büyüyen Cudi yoldaşımız, genç yaşlarda Kürt Özgürlük Hareketi’ne sempati duymaya başlamıştır. Ulusal bir bilince sahip olan Cudi yoldaşımız, Kürdistan dağlarında işgalcilere karşı mücadele vermek için gerilla saflarına katılmıştır. Kürdistan’ın özgürlüğü için ulusal mücadelenin gerekli ve zorunlu olduğu bilincine sahip olan Cudi yoldaşımız, kısa süre içerisinde yetkin ve profesyonel bir gerilla olmayı başarmıştır. Güney Kürdistan’da TC ordusunun işgalciliğine karşı mücadele eden Cudi yoldaş, Kürt halkını ve topraklarını korumak için mücadeleye en aktif bir şekilde katılım sağlamıştır.

Kürdistan dağlarının bir aşığı olan Cudi yoldaş katıldığı ilk günden itibaren Xakurke ve Şemzinan alanlarında aktif görev yapmıştır. Savaşçılıktan bölge komutanlığına kadar yükselen arkadaşımız, üzerine düşen tüm görev ve sorumlulukları eksiksiz bir şekilde yerine getirmeyi başarmıştır. Xakurke ve Şemzinan alanlarında birçok eylemde yerini alan Cudi yoldaş, düşmana karşı katıldığı her eylemde kahramanca savaşmış ve büyük başarılar sağlamıştır. Askerlikteki disiplini, yılmak bilmeyen çalışma anlayışı ve özlü-mütevazı karakteriyle arkadaş çevresinde de çok sevilen ve saygı duyulan bir arkadaş olan Cudi yoldaş, aynı zamanda Önder Apo’nun özgür yaşam felsefesine tutku düzeyindeki bağlılığı ile militan ölçülerde önemli bir derinleşme yakalamıştır. Kazandığı savaş tecrübesi ve kişilik yapılanmasıyla başarılı bir gerilla komutanı olan Cudi yoldaş, aynı zamanda savaştaki cesareti ile de tüm arkadaş yapısına örnek olmuştur. Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarında yer aldığı zaman dilimi içerisinde sürekli bir şekilde kendisini Önder Apo’nun ve Kürdistan halkının özgürlüğüne kilitleyen, bu kutsal amacın gerçekleşmesi için gece-gündüz demeden emek veren Cudi yoldaş, aynı zamanda taşıdığı yurtsever duygular ile Güney Kürdistan gençliğinin örnek alması gereken değerli bir duruşun sahibi olmuştur.

Yaşadığımız bu önemli kayıptan dolayı, başta değerli ailemiz, Mizorî aşireti ve Güney Kürdistan halkı olmak üzere, tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyor, mücadelemizin yiğit komutanlarından Cudi yoldaşın bizlere devrettiği özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”