Çeteler Türkiye'ye giriyor, Aleviler tehdit altında!

YJAD, FEDA ve MAR-DEF, İdlib'de yaşananlara dikkat çekti. AKP-MHP'nin çetelerinin Türkiye'ye girmesiyle Aleviler için katliam tehdidi oluştuğunu belirtti.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Demokratik Alevi Kadın Hareketi (YJAD), Maraş Girişimi Federasyonu (MAR-DEF) ve Dersim Yeniden İnşa Kongresi, Türk devletinin İdlib'deki işgalci saldırıları ve ardından aldığı darbeye ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
"Suriye ve Türkiye'de yaşanan gelişmeler ciddi katliam sinyalleri vermektedir" vurgusunun yapıldığı açıklamada, "İşgalci  DAİŞ çetelerinin hamisi Erdogan’ın, Suriye'yi işgaliyle gelişen savaş sürecinde İdlib’de üstlenen cihadist gruplar Rus savaş uçaklarınca vurulmuştur" denildi.

'ALEVİ BÖLGELERİ TEHDİT ALTINDA!'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"İç siyasette adeta tükenen Erdoğan, sözde sınır savunması adı altında binlerce Türk askerini İdlib ve çevre bölgere üstlendirmiş, dünyanın dört bir yanından getirilen paralı kelle avcılarıyla  birlikte bu işgali sürdürmektedir. Rusya'nın gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Suriye'den, İskenderun ve Hatay sınır hattında birçok bölge risk altındadır. Cihadist çete elemanlarının sınırdan Türkiye'ye girmesi başta  bölge halkları olmak üzere özellikle Samandağı-İskenderun-Maraş hattında yaşayan  Aleviler için büyük tehlike yaratacaktır. Düne kadar Alevilerin kadınını/kızını helâl kılan, malını mülkünü ganimet sayan DAİŞ zihniyeti ve onun temsilcilerinin ülkeye gelmesiyle birlikte Alevilerin topluca katliama maruz kalması an meselesidir!
Yüz binlerce cihadistin İdlib'den Turkiye'ye  geçiş güzergâhı Alevilerin yaşadığı bölgelerden oluşmaktadır. Bu durumda başta  MaraşTerolar'daki sözde mülteci kampına yerleştirilen onlarca  çete elemanı  olmak üzere,  içeride ve dışarıda silahlandırılarak katliama hazırlanan/uyuyan çetelerin birlikte hareket  ederek,  bölgede yaşayan  Alevilere yönelmesi an meselesidir."
Açıklamada, İmralı'daki yangının da Kürt ve Alevi toplumuna gözdağı niteliğinde olduğu belirtildi.