Efrin yönetiminden Türk devletine: Cevap vereceğiz!

Efrin Kantonu Yürütme Meclisi, Türk devletinin saldırı tehditlerine ‘siyasi ve askeri’ yönden cevap vermeye hazır olduklarını duyurdu.

Efrin Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi, Türk devletinin Efrin’e yönelik saldırı tehditlerine ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Türk devletinin saldırılarına dikkat çekilen açıklamada, uluslararası güçlere de ‘’sessizliği bozma’’ çağrısı yapıldı.

Türk devlet yetkililerinin Efrin’i tehdit eden açıklamalarını hatırlatan Yürütme Meclisi, ‘’Basın yoluyla yapılan tehditlerle halkımıza yönelik psikolojik savaş yürütülmektedir. Terörle savaş bahanesiyle Suriye topraklarına girmek ve işgallerini meşrulaştırmak istemektedirler” dedi.

Açıklamada, Türk ordusunun Kuzey Suriye sınırındaki hareketliliğinin arttırdığını, Efrin köylerine top saldırısı gerçekleştirildiği ve halkı göçe zorlamak için korku yaratmaya çalışıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Efrin Kantonu Yürütme Meclisi Başkanlığı olarak, bu tehdit ve açıklamalara karşı tutumumuz açık ve nettir. Hem siyasi hem de askeri yönden yüz yüze cevap vereceğiz. Türkiye işgalciliği karşısında duracak gücümüz var. Güçlerimiz teröre karşı savaşta kendini ispat etmiş, Suriye’de büyük bir alanı terörden temizlemiştir’’ denildi.

Uluslararası güçlere çağrı yapan Efrin Yürütme Meclisi, Türk devletinin bu saldırılarına karşı tavır alınmasını istedi.