Amed'de polis saldırıyor, halk direniyor

HDP'nin Amed'deki açıklaması öncesinde belediyeye çıkan yollar kapatıldı, polis ablukasına alındı. Polis halka ve vekillere saldırırken, direniş de sürüyor. 

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), Amed, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerinin gasp edilmesine karşı, Eş Genel Başkan Sezai Temelli, milletvekilleri ve tüm belediye eşbaşkanlarının katılımıyla yapacağı açıklama öncesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB)hizmet binası ve çevresi polis ablukasına alındı. Binanın önündeki Elazığ Caddesi ve bu caddeye çıkan tüm yollar polis bariyerleriyle kapatıldı, caddelere çok sayıda polis eşliğinde TOMA araçları ile zırhlı araçlar konumlandırıldı. 

SALDIRI
Yenişehir'deki halka da polis saldırdı. Temelli ve vekiller, DBB'ye doğru yürüyüşe geçti. Polis ablukası ve saldırısına karşı halk ise iradesine sahip çıkmak için direniyor. Belediyeye yakın bir yerde tohlanan halk, "Susma sustukça kayyum eve gelecek", "Amed berxwedane" ve "Amed ya meye" sloganları atıyor.

Yaralılar ve gözaltılar olduğu da gelen haberler arasında. HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın yaralananlar arasında olduğu belirtildi.

Temelli, milletvekilleri ve belediye eşbaşkanlarının DBB önünde açıklama yapması planlanıyor.

KENT DIŞINDAN GELENLERE VE VEKİL ARACINA ENGEL

Kenttin Urfa, Mardin, Elazığ ve Silvan girişlerinde sabah saatlerinde sıklaştırılan araç kontrollerinin yerini engellemeye bıraktığı belirtildi. Kontrol noktalarında askerlerin araçların kente girişine izin vermediği ve ana girişlerin dışındaki tüm ara yollara da askerlerin yerleştirildiği kaydedildi. 
Bingöl’den Amed'e gelen HDP Milletvekili Hişyar Özsoy’un aracının da Ergani ilçesinin Değirmen Dere mevkisindeki karakolda durdurulduğu ve Genel Bilgi Taraması’ndan (GBT) geçirildiğini belirtildi. Özsoy’un aracının, saat 10.00’dan bu yana geçişine izin verilmediği öğrenildi.