Alman mahkemesinden skandal 'Efrîn' cezası!

Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla Münih’te düzenlenen gösteriye katılan Kürt aktivist Ahmet Çakmak’a, 1000 Euro para cezası verildi.

Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’e yönelik başlattığı işgalci saldırılar karşısında sessiz kalan, işgal girişimi sırasında Erdoğan rejimine Alman yapımı 'Leopard' tanklarının kullanımına izin veren Alman devleti, şimdi de Efrîn işgalinin protestolarından dolayı Kürtlere ceza veriyor.

Özellikle 'polis devleti' yasalarının uygulandığı Bayern Eyaleti’nde polis, savcı, hakimler el ele verip Kürt aktivistleri ve dostlarını kriminalize etmeye çalışıyor. Son dönemlerde Bayern Eyaleti’nde YPG/YPJ bayraklarını sosyal medya hesaplarında paylaşanlara verilen cezalarda artış olurken, Münih mahkemesi yeni bir skandal karara imza attı. Mahkeme, Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırılarını kınayan ve Efrîn halkıyla dayanışmasını dile getiren Kürt aktivist Ahmet Çakmak’a bu konuşmasından dolayı 1000 Euro para cezası verdi. Mahkeme kararını 1993 yılından bu yana yürürlükte olan PKK yasağına dayandırdı.

'İNSAN HAKLARI BEYANNAMESİNİ HİÇE SAYIYORLAR'

ANF’ye konuşan Ahmet Çakmak, "Şayet üst mahkemeler karara arka çıkarsa, bunu AİHM’e götüreceğiz" dedi.

Başta Almanya olmak üzere, bütün dünyanın kabul ettiği İnsan Hakları Beyannamesinde düşünce ve ifade özgürlüğünün güvenceye alındığına dikkat çeken Çakmak, “Fakat öyle görünüyor ki Alman mahkemesi mevzu Kürtler olunca bu beyannameyi hiçe sayıyor” diye tepki gösterdi. Çakmak, şöyle konuştu:

“Mahkemenin aldığı karar hukuktan uzak ve tamamen siyasi bir karar. Bana verilen para cezasının bir yaptırımı ve gücü olmayacak. Bu bir suç ve ceza denklemi değil, bu bir politik tutumdur. Bir aktivist olarak hukuksuzlukları dile getirmeye devam edeceğim."

Erzincan Üniveristesi’nde okurken Özgür Öğrenci Derneği’nin yöneticisi olduğu için aldığı hapis cezasından dolayı Almanya’ya gelip sığınma talebinde bulunduğunu hatırlatan Çakmak, “Türkiye’de düşünce ve ifade özgürlüğüm ihlal edildiği için Almanya sığınma talebimi kabul etti. Fakat aynı Almanya şimdi de bana düşüncemi ifade ettiğim için ceza veriyor” diye konuştu.

BAYERN’DE YAŞAYANLAR YASAKLARI TANIMIYOR!

Münih mahkemesi de önceki gün Gazeteci Anselm Schindler hakkında YPJ bayrağını taşıdığı gerekçesiyle açılan davada benzer bir karar vermişti. Schindler’e 4400 Euro ceza kesilmişti.

Bayern'in başkenti Münih’te emniyet birimleri, devlet televizyon-radyo kanalı Bayerischer Rundfunk'un (BR) bir haberini linkini gerekçe yaparak Münih’te yaşayan Müzisyen Johannes König hakkında skandal bir soruşturmaya imza atmıştı.

Ancak Almanya’nın en muhafazakar ve sağcı yönetimine sahip olan Bayern'de polisin baskı ve soruşturmalarına rağmen eyalette yaşayanların YPG/YPJ’ye verdiği destek polis birimleri tarafından da itiraf edilmişti. Münih polisi, bir raporunun “siyasi motifli suçlar-yabancılar” başlığındaki bölüme YPG/YPJ bayraklarını sosyal medya hesaplarında paylaşan Almanları da eklemişti.