Şehit düşen biri enternasyonalist iki savaşçının kimliği açıklandı

YPG Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nde enternasyonalist savaşçı Kendal Ramon ile Serêkaniyê’de görevi başında kalp krizi sonucunda şehit düşen Mazlum Cuma’nın kimliğini açıkladı.

Yazılı açıklamasında "13 Mayıs tarihinde stratejik öneme sahip Bakoz köyü güçlerimiz tarafından DAİŞ çetelerinden özgürleştirilmişti. Gerçekleştirilen bu operasyonda İspanyol savaşçımız Kendal Ramon yoldaşımız daha önceden çeteler tarafından döşenen mayına basması sonucu şehadete ulaşmıştır" diyen YPG Basın Merkezi, şunları belirtti:

“Cizre Fırtınası Hamlesi kapsamında YPG ve YPJ güçlerimizin de içinde bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri öncülüğünde Dêra Zor kırsalında DAİŞ çetelerine yönelik devam operasyonlarda ilerleme kaydedilmektedir. Fırat suyunun doğusunun büyük bölümünün temizlendiği bu bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bu kapsamda;

13 Mayıs tarihinde stratejik öneme sahip Bakoz köyü güçlerimiz tarafından DAİŞ çetelerinden özgürleştirilmişti. Gerçekleştirilen bu operasyonda İspanyol savaşçımız Kendal Ramon yoldaşımız daha önceden çeteler tarafından döşenen mayına basması sonucu şehadete ulaşmıştır.

26 Mayıs tarihinde Serêkaniyê’de görevinin başındayken kalp krizi geçiren Mazlum Cuma yoldaşımız şehit olmuştur.

Kendal Ramon arkadaşımız İspanya’nın Madrid kentinde dünyaya gelmiştir. Emekçi bir aileden gelen Kendal yoldaşımız ezilen halkların mücadelesini ilk defa Rojava’da pratikleştirmiştir. Sadece Rojava’da yaşayan halklara değil tüm insanlığın başına bela olan barbar DAİŞ çetelerine karşı mücadele etmek için YPG saflarına katılan onlarca yoldaşımızdan biri olan Kendal arkadaş, kısa sürede uyum sağlayarak aldığı eğitimle Dêra Zor bölgesine giderek en ön saflarda yerini almıştır. İlerlemiş yaşına aldırmadan tüm pratik işlere el atarak kişiliğinde oturan emekçi yönünü her zaman ortaya çıkarmayı başarmıştır. Devrimci geleneğin hakim olduğu bir bölgeden gelen Kendal yoldaşımız Rojava’da gerçekleşen devrim tecrübesini mücadelesinde pekiştirmiş, halklar arasında oluşacak birlikteliğin omuz omuza vererek sağlanacağını mücadelesiyle kanıtlamıştır.

Mazlum Cuma arkadaşımız Rojava devriminin direniş kalelerinden biri olan Serêkaniyê’de dünyaya gelmiştir. Yurtseverlik geleneğinden gelen bir yapıya sahip olan Mazlum Cuma arkadaş, Rojava devrimiyle beraber aktif çalışmalara katılmıştır. Yaşamındaki en büyük amacı olarak hem kendi öz değerlerine sahip çıkmak hem de yaratılan değerleri savunmak olan Mazlum yoldaşımız mücadelede kaldığı boyunca son anına kadar da amacına bağlı kalmıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın ailelerine ve değerli halkımızın başı sağ olsun diyor, şehitlerimizin yolunun takipçisi olarak özgürlüğümüzü sağlayana dek mücadele edeceğimizin sözünü yineliyoruz.

Şehitlerimizin sicil bilgileri şöyle:

*****

Kod Adı: Kendal Ramon

Adı Soyadı: Ramon Maria Rull Linhoff

Ana Adı: Candelaria

Baba Adı: Ramon

Doğum Yeri: Madrid / İspanya

Şehadet Yeri ve Tarihi: Dêrezor / 13 Mayıs 2018

*****

Kod Adı: Mazlum Cuma

Adı Soyadı: Cuma Mihemed

Ana Adı: Heyye

Baba Adı: Mihemed

Doğum Yeri: Serêkaniyê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Serêkaniyê / 26 Mayıs 2018”