İntikâm Birimlerinden '15 Şubat' bilançosu

İntikâm Birimleri, 15 Şubat Komplosu'na karşı eylemlerinin bilançosunu açıkladı.

 

Şehit Sorxwin Roboskî ve Şehit Soro Amed intikâm birimleri, bugün yazılı açıklama yaparak, 15 Şubat Komplosu'na karşı düzenlenen eylemlerin bilançosunu paylaştı.

'KİRLİ OYUNLAR BOŞA ÇIKARILDI'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Önder Apo şahsında Kürt halkının özgürlüğünü ve iradesini elinden almaya çalışarak tarihin karanlıklarına gömmeyi hedefleyen 15 Şubat Uluslararası Komplosu’nu şiddet ve öfkeyle kınıyoruz. Komplocu güçlerin nihai amacı Kürt halkının önderini esir alarak özgürlük mücadelesi şahsında Kürt halkını ve geleceğini yok etmekti. Kürt halkı ve onun özgürlük mücadelesi ise komplonun ilk gününden beri direnişi ve kesintisiz mücadelesi ile tüm komplo ve kirli oyunları boşa çıkarmıştır.

'ALIŞMADIK, ALIŞMAYACAĞIZ!'

15 Şubat 1999 Komplosu'nun ardından şimdiki sürece kadar ise soykırımcı Türk devleti Kürt halkını, Önderininin esaretine ve İmralı çarmıhında bulunmasına alıştırmaya, kabullendirmeye çalıştı. Fakat halkımızın direniş halkalarından oluşturduğu mücadele zinciri komplonun hiçbir amacına ulaşmasına müsade etmemiştir. Bugün de Kürt halkının intikâm neferleri olan biz, 'Güneşimizi Karartamazsınız' eylemcileri ile aynı ruhta 15 Şubat Uluslararası Komplo’suna ve Önderliğimize uygulanan tecride karşı eylemlerimizle mücadeleye devam ediyoruz. Komploya alışmadık, alışmayacağız! Önder APO’nun esaretine tahammülümüz kalmamıştır! Önderliğimizin İmralı çarmıhında geçirdiği her günü bir intikam gerekçesi kabul edecek ve her an, her yerde intikâmımızı almaya devam edeceğiz.

15 Şubat Uluslararası Komplosu’nun 22. yılında tüm Kürdistan gençlerini kendilerini birer intikâm neferi kılmaya ve işgalci Türk devletinden intikâm almaya çağırıyoruz."

EYLEMLER

Açıklamada, eylemlere ilişkin de şu bilgiler paylaşıldı:
Şehit Sorxwin Roboskî-Şehit Soro Amed İntikâm Birimleri üyelerimiz, 30 Ocak günü İstanbul’un Esenyurt ilçesinde 4 katlı bir tekstil fabrikasına yönelik eylem gerçekleştirdi. Akşemsettin Mahallesi 230. Sokak üzerinde bulunan tekstil fabrikası üyelerimiz tarafından yakılarak imha edildi.

Yine 30 Ocak günü İstanbul’un Siliviri ilçesinde Ortaköy Sanayi sitesinde kablo ve inşaat malzemeleri üreten bir fabrikaya yönelik üyelerimizin gerçekleştirdiği eylem sonucunda fabrikanın deposu ve bir araç yanarak imha oldu.

7 Ocak günü akşam saatlerinde İntikâm Birimleri üyelerimiz İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bulunan bir iş yerini yakarak imha etti. Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Aydoğdu Sokak’ta bulunan 5 katlı binanın çatı katındaki iş yeri birim üyelerimiz tarafından ateşe verildi. Gerçekleştirilen eylem sonucunda iş yeri tamamen yanarak imha oldu.
Birim üyelerimiz 9 Şubat günü İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki Altunizade Mahallesi Kalfa Çeşmesi Sokak üzerinde bulunan işbirlikçi bir şahsa ait iki katlı restorana yönelik eylem gerçekleştirdi. Üyelerimiz iki katlı restoranı yakarak ateşe verdi. Gerçekleşen eylem sonucunda restoranın bir katı yanarak imha olurken büyük çapta maddi hassar oluştu.

İntikâm Birimleri üyelerimiz 10 Şubat günü Urfa’nın Birecik ilçesi Mezra Mahallesi'nde seyir halindeki bir sivil polis aracına yönelik eylem gerçekleştirdi. Birim üyelerimiz işgalci polisleri molotoflarla etkili bir şekilde vurdu. Gerçekleştirdiğimiz eylem sonucunda polis aracı tamamen imha olurken ölü veya yaralı polis sayısı netleştirilemedi.
Birim üyelerimiz 13 Şubat akşam saat 20:30 civarında Ankara’nın Akyurt ilçesinde inşaat makineleri üretimi yapan AKP’li faşistlere ait bir fabrikaya eylem gerçekleştirdi. Bu eylemde üyelerimiz fabrikayı tümden ateşe verdi. Gerçekleştirilen eylem sonucunda Kürt katili AKP’lilere ait fabrika tamamen imha edilmiştir.

13 Şubat günü İstanbul Esenler’e bağlı Nine Hatun Sokak'ta bulunan işbirlikçilere ait 2 minibüsü üyelerimiz ateşe verdi. Birim üyelerimizin gerçekleştirdiği eylem sonucunda her iki minibüs de yanarak kullanılamaz hale geldi.

15 Şubat günü saat 12:30’da İstanbul’un Esenyurt ilçesindeki Fatih Sanayi Sitesi’ne yönelik üyelerimiz tarafından eylem gerçekleştirdi. Birim üyelerimiz sanayi sitesindeki 2 katlı bir imalathaneyi ateşe verdi. Eylem sonucunda 2 katlı imalathane kullanılamaz hale geldi. Sanayi sitesinde büyük çapta maddi hasar oluştu.

16 Şubat akşam saat 22:00’da Amed’in Sur ilçesindeki işgalci Türk polislerinin karakol olarak kullandığı İskender Paşa okulundaki bekçilere yönelik eylem gerçekleştirildi. Birim üyelerimiz bekçiler toplandığı anda 3 adet el yapımı bomba ile etkili bir şekilde vurdu. Gerçekleştirilen eylem sonucunda yaralı bekçi sayısı netleştirilememiştir."