Yukarı Baxoz’da şiddetli çatışmalar: 19 çete öldürüldü

QSD Basın Merkezi, Dêra Zor’un doğusundaki Yukarı Baxoz beldesinde yoğun çatışmaların yaşandığını ve çetelere ait bomba yüklü araçların imha edildiğini belirtti. Çatışmalarda 19 DAİŞ çetesinin öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan QSD Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son aşaması olan ‘Terörü Bitirme Savaşı’nda bugün (19 Eylül) QSD güçlerinin Yukarı Baxoz bölgesindeki bir kilometrekarelik alanda temizlik operasyonu başlattığı ve çetelere ait 11 adet mayının etkisiz hale getirildiğini belirtti.

QSD Basın Merkezi açıklamasında şunları kaydetti: “Yoğun çatışmaların yaşandığı bu alanda terörist örgüt, savaşçılarımızın ilerleyişini engellemek için önce obüs ve havanlarla ardından 3 adet bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirmiştir. Her 3 araç da güçlerimiz tarafından imha edilmiştir. Teröristler yine güçlerimizin bulunduğu noktalara saldırı girişiminde bulunmuş ancak bu girişimleri boşa çıkarılmıştır. Burada güçlerimiz üzerinde 12,5 mm’lik doçka bulunan bir motosikleti imha etmiştir.

Bu çatışmaların ön bilançosu olarak 19 çete öldürülmüştür. Öldürülen çetelerin cenazelerine ve silahlarına güçlerimizce el konulmuştur.

An itibariyle devam çatışmalarda koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da destek vermektedir.

Yaşanan çatışmalarda 4 savaşçımız yaralanmıştır.”