YPJ, 5’inci kuruluş yıldönümünü kutladı

YPJ Genel Komutanlığı, kadın savunma birliklerinin 5’inci kuruluş yıldönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada YPJ’nin kadın mücadelesinde yeni bir soluk olduğunu kaydetti.

YPJ, aynı zamanda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününe denk gelen kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, hem kuruluş yıldönümü hem de Öcalan’ın doğum gününü kutladı.

YPJ, her iki gün için “Kuzey Suriye, Ortadoğu ve bütün dünya halklarına, özellikle de hakikat izinde direnen kadınlara kutluyoruz” dedi.

Mesajda, “Halk devriminde şahadete ulaşan bütün yoldaşlarımızı anarak, mücadeleyi yükseltme ve ölümsüz şehitlerimize olan bağlılığımızı yineliyoruz” diye belirtildi.

“YPJ’nin 5’inci kuruluş yıldönümünü, zorlu bir mücadele süreciyle karşılamaktayız” denilen mesajda devamla şu ifadelere yer verildi: “Kadın Savunma Birlikleri YPJ, öncelikle Kürt ve Suriye kadınlarının sesini ve bütün Ortadoğu kadınının sesini dünyaya ulaştırarak, geçtiğimiz 5 yıl içerisinde DAIŞ çeteleri ve diğer ataerkil zihniyeti temsil eden çete gruplarına karşın amansız bir mücadele yürüterek yenilgiye uğratmıştır. YPJ, bütün kadınların savunmasına dayalı silahıyla, iradesiyle, cesaret ve isteğiyle insanlığı savunmak için verilen sözü yerine getirerek her daim ön saflarda yer aldı. YPJ’nin sergilediği bu hakikat savaşı, kısa bir sürede bütün kadınlara ilham olmuştur.”

YPJ, “Aynı zamanda Kürdistan halkı için olan yeniden doğuş ayı olan Rêber APO’nun doğum günü, Kürt halkı için, Kürt kadını için de diriliş ayıdır” diyerek şöyle devam etti: “Önder Apo’nun doğuşu Kürt halkı, Kürt kadınları ve Kürdistan tarihi açısından bir milattır. Önder Apo özgür yaşam felsefesiyle, önderlik ve örgüt gerçeği ile Kürdistan’da yeni bir hakikat yaratmıştır. Önder Apo’nun ortaya çıkardığı hakikat demokratik ulus temelinde Kürdistan ve tüm bölge halklarının sorunlarına tek çözüm yolu haline gelmiştir.”

Mesajda, YPJ’nin 5.kuruluş yılında ortaya çıkan gerçeklik ile halkların ve de kadınların özgürlüğü temelinde yürütülen mücadelenin sadece Rojava ile sınırlı kalmadığı vurgulandı.

YPJ’nin kuruluş yıldönümü mesajında şunlar berlirtildi: “Bu aynı zamanda tüm dünya halkları ve kadınları için eşsiz bir örnek haline gelmiştir. YPJ’nin bu gerçekliğine dayalı olarak farklı etnik kimliklerden kadınlar ordulaşmalarını yaratmışlardır. Silava, Hebûn, Arîn, Destan, Avaşîn, Şervîn, Nalîn, Hêlîn, Sozdar, Amargî, Avêsta, Barîn, ruhenda, Zîlan, Tekoşîn, Rûsyar, Lêgerîn û Hêlîn Qaraçox arkadaşların şahsında tüm mücadele yürüten binlerce kadın yoldaşımız kadın özgürlük mücadelesinin timsali ve hakikati haline gelmişlerdir. 5. Kuruluş yılı çağın direnişi ile yeni bir aşamaya ulaşmıştır. Bu mücadele kadın öncülüğünde büyük bir kararlılıkla devam edecektir.

Mücadele kuzey Suriye ve Rojava’nın özgürlüğü temelinde büyük bir azimle sürdürülmektedir. Kadın özgürlük çizgisi temelinde YPJ öncülüğünde yürütülen bu mücadele bugün halkların devrimi şeklinde devam etmektedir. Önder Apo’nun verdiği büyük emek Kürt ve Kürdistan halklarını özgür kimlik sahibi kılmıştır. Önder Apo’nun felsefesini esas alan özgürlük mücadelemiz her geçen gün daha da büyümektedir.

Bizler bu gerçekler temelinde geçmiş 5 yılımızı değerlendiriyoruz. 6.yılında da mücadelemizi bu esaslar üzerinden yürüteceğiz ve tüm dünya ezilenlerinin sesi olacağız.

Bu temelde bir kez daha YPJ’nin kuruluş yıl dönümünü ve önder Apo’nun doğum gününün tüm dünya halklarına kutluyor. Bu uğurda şehit düşen tüm yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz.”