YPG: Türk ordusu ve çeteleri Efrîn topraklarına bir adım atamadı

Türk devletinin Efrîn’e yönelik düzenlediği işgal saldırılarına ilişkin açıklama yapan YPG Efrîn Komutanlığı, çatışmalarda 4 Türk askeri ve 10 çetenin öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Efrîn Komutanlığı, Türk devletinin Efrîn’e işgal saldırıları ve yaşanan çatışmalara ilişkin bilgileri paylaştı. 4 Türk askeri ile 10 Türk ordusu çetesinin öldürüldüğünü kaydeden YPG Efrîn Komutanlığı 20 çetenin de yaralandığını belirtti.

İşgalci Türk ordusunun 72 savaş uçağı ile Efrîn Kantonu’na saldırdığını kaydeden YPG Efrîn Komutanlığı açıklaması şöyle: “Saldırılarda Efrîn Kantonu’nun tüm ilçe ve birçok köyü de içerisine alan 108 nokta hedef alınmıştır. Hedef alınan güçlerimizin mevzilerinin yanında Rubar Göçmen Kampı, sivil toplum kuruluşları ve sivil halkın bulunduğu alanlar da bulunmaktadır. Yani işgalci Türk ordusu ve ona bağlı çeteler rastgele Efrîn’i bombardımana tabi tutmuştur. Halkımız ve savaşçılarımız saldırılara karşı tarihi bir direniş sergilemekte ve anında saldırılara cevap vermektedir. Yapılan saldırılarda 6 sivil şehit düşmüş, üçü ağır olmak üzere 13 sivil de yaralanmıştır. Şehit ve yaralananlar arasında çocuk ve kadınlar da bulunmaktadır. Efrîn’i işgal girişimlerine karşı savaşçıların sert direnişiyle karşılanırken şu ana kadar ne işgalci Türk ordusu ne de ona bağlı çeteler Efrîn topraklarına bir adım bile ilerlememiştir. Türk devlet yetkililerinin açıklamaları ve yandaş medyanın basın yayın organlarında çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

20 Ocak günü işgalci Türk ordusu savaş uçaklarıyla Şera ilçesindeki 11 noktaya saldırı gerçekleştirmiştir. Ezaz hattında bulunan işgalci Türk ordusuna bağlı çeteler karadan saldırı girişiminde bulunmuş, güçlerimizin müdahale etmesiyle amaçları boşa çıkarılmıştır. Ayrıca sınır hattında bulunan Raco ve Bilbilê ilçelerine savaş uçakları dışında havan ve obüslerle saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonucunda siviller maddi açıdan zarar görmüştür. Savaşçılarımızın saldırılara karşılık vermesiyle bu bölgede yoğun çatışmalar yaşanmaktadır. Bunun dışında Efrîn merkez ve çevresindeki birçok noktaya hava saldırısı gerçekleştirilmiş, bu saldırılarda siviller direkt hedef alınmıştır. Aynı gün(dün) İşgalci Türk ordusu tarafından Efrîn’e saldırma amacıyla kendilerine bağlı önceden Cerablus’a yerleştirdikleri çeteler, Şehba bölgesindeki Devrimci Güçler’in bulunduğu mevzilere havan toplarıyla saldırmışlardır. İşgalci Türk ordusunun Cindirêsê bölgesindeki Bedirxan tepesine saldırısında üç yoldaşımız şehit olmuştur.

20 Ocak’ı 21’e bağlayan gecede işgalci Türk ordusu Şera ilçesine bağlı 8 köyü obüs, havan ve tanklarla hedef almıştır. Cindirêsê ilçesindeki 10 noktaya da işgalci Türk ordusu ve ona bağlı çeteler 90 obüs topuyla hedef almıştır. Ayrıca işgalci orduya çeteler de aynı bölgede insansız hava araçlarıyla (drone) Başur tepesini hedef almıştır. İşgalci Türk ordusu Şêrawa, Şiyê, Raco ve Bilbilê ilçelerine tank, obüs ve havan toplarıyla saldırıları sabaha dek devam etmiştir. Bu saldırılarda Heşarkê köprüsü bölgesinde üç yoldaşımız şehit olmuştur. Ayrıca Til Rifat’ta bulunan işgalci Türk ordusu ve ona bağlı çeteler, Şehba bölgesini hedef alarak obüslerle saldırmıştır. Bu saldırılara cevap olma niteliğinde güçlerimiz de işgalci Türk ordusunun Kil Cibrin’deki askeri karargahını hedef alarak ağır silahlarla imha etmiştir.

SINIRI GEÇMEYE ÇALIŞAN İŞGALCİ TÜRK ASKERLERİYLE ÇATIŞMA YAŞANDI

21 Ocak günü saat 08:00’de sınırı geçmek isteyen işgalci Türk askerleri ile güçlerimiz arasında çatışma yaşanmıştır. Güçlerimizin müdahalesi sonucu düşman askeri çaresiz geri kaçmıştır. Ayrıca Şera ilçesinde de sınırı geçmek isteyen işgalci Türk ordusu ve ona bağlı çetelere güçlerimizin müdahalesiyle düşman burada da geri çekilmek zorunda kalmıştır. Bilbilê’de 1 tank, Şera’da 2 tank olmak üzere işgalci Türk ordusuna ait 3 tank imha edilmiştir.

Farklı bölgelerde yaşanan çatışmalarda netleştirilebilen işgalci Türk ordusuna bağlı 10 çete öldürülürken 20 çete de yaralanmıştır. Ayrıca Bilbilê ilçesinde yaşanan çatışmalarda 4 işgalci Türk askeri öldürülmüş, birçok düşman askeri de yaralanmıştır.”