YPG: Türk devleti ve çeteleri 20 Ocak’tan beri 2.420 kayıp verdi

YPG Basın Merkezi, Efrîn’de 17-25 Nisan tarihleri arasında düzenlenen eylemlerde en az 12 işgalcinin öldürüldüğünü açıkladı.

YPG Basın Merkezi sitesinde yaptığı açıklamada, Efrîn direnişinin ikinci aşamasında, Türk işgal güçleri ve çetelerine yönelik düzenlenen eylemlerin bilançosunu açıkladı. Açıklamaya göre 17-25 Nisan tarihleri arasında en az 12 Türk askeri ve çete mensubu öldürüldü.

YPG Basın Merkezi, Türk devletinin Efrîn’e yönelik 20 Ocak’ta başlattığı işgal saldırılarından bu yana “Türk ordusu ve çetelerinin kayıpları 2.420’ye yükselmiştir” dedi.  YPG, internet sitesinde bir Türk askeri ve bir aracın fotoğrafını paylaştı. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “17-25 Nisan tarihleri arasında Efrîn’de güçlerimiz tarafından işgalci Türk ordusu ve çetelerine yönelik gerçekleştirilen eylemlerde işgalcilere ağır darbeler vurulmuştur.

Çağın Direnişi’nin ikinci aşaması kapsamında Halk Savunma Birlikleri ve Kadın Savunma Birlikleri işgalci Türk ordusuna ağır darbeler vurmuştur. Bölgede güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemlerde en az 12 asker ve çete öldürülmüştür.”

Eylemlerin detayları şöyle açıklandı:

17 Nisan tarihinde Efrîn şehir merkezinde işgalci orduya yönelik gerçekleştirilen suikast eyleminde Taner Çobanoğlu isimli bir subay öldürülmüştür. Aynı gün Cindirêsê ilçe merkezinde gerçekleştirilen bir eylemde işgalci ordunun bir başka rütbeli askeri öldürülmüştür.

17 Nisan tarihinde Cindirêsê’nin Ebu Kaab köyünde güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen sabotaj eyleminde Selum Elhamadi isimli terörist öldürülmüş, iki terörist ise ağır yaralanmıştır.

18 Nisan tarihinde güçlerimiz Efrîn şehir merkezinde bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiş, eylem sonucunda işgalci ordunun 3 askeri öldürülmüş, 6 asker de yaralanmıştır.

19 Nisan tarihinde Şiyê ilçesinde güçlerimiz tarafından Furqat el Hamza grubuna ait alana teröristleri sevkeden bir askeri araca yönelik eylem gerçekleştirilmiş, eylem sonucunda Huseyn el Ali isimli terörist öldürülmüş, 4 terörist yaralanmıştır. Yaralı olarak kurtulanh teröristlerin isimeri şu şekildedir; Muhammed Kara Huseyin, Huseyin Yüzbaşı, Abid el Qadir Şexlî, Abid el Latif Kimko.

21 Nisan tarihinde güçlerimiz tarafından Efrîn-Tirinde yolu üzerinde Feylaq el Şam çetelerine dönük gerçekleştirilen eylemde 2 terörist öldürülmüş, öldürülen teröristlerin cenazeleri 3 gün boyunca güçlerimiz tarafından denetimde tutulmuştur.

22 Nisan tarihinde Raco-Efrîn yolu üzerinde Furqat el Hamza çetelerine dönük güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemde 3 çete öldürülmüştür. Aynı gün Efrîn şehir merkezindeki Qabûn kavşağı yakınlarında düzenlenen eylemde 1 çete öldürülmüş, 2 çete yaralanmıştır.

17 ve 18 Nisan tarihlerinde işgalci Türk ordusu binlerce terörist, savaş uçakları ve 8 insansız hava aracının da katılımıyla Raco, Bilbilê, Cindirêsê ve Efrîn şehir merkezi civarında kapsamlı bir operasyon başlatmış, bu operasyon 18 Nisan akşamı sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir. Yine aynı tarihlerde işgalci Türk ordusunun Rusya ile işbirliği temelinde İdlib’in kuzeyindeki Şeyh Ekil’de oluşturduğu sözde gözlem noktasından çekilen yüzlerce asker, zırhlı personel taşıyıcı ve ağır silahlar Efrîn’in Şêrawa ilçesinin Basûfanê köyüne sevk edilmiştir.

Bütün eylemlerin ardından güçlerimiz herhangi bir kayıp vermeden üslerine geri dönmüşlerdir.”