YPG şehit düşen 6 savaşçının kimliğini açıkladı

YPG, 16-20 Ağustos tarihleri arasında şehit düşen 6 savaşçının kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit olan 4 savaşçının ve Türk ordusu saldırıları sırasında Efrîn’de şehadete ulaşan bir savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı. YPG Basın Merkezi sitesinde yayınlanan açıklamada bir savaşçının da Qamişlo’da geçirdiği bir kaza sonucu şehadete ulaştığı belirtildi.

YPG Basın Merkezi açıklamasında şunları kaydetti: “QSD öncülüğünde yürütülen Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi savaşçıların ilerleyişiyle devam ediyor. 76. gününe giren hamlede şu ana kadar Reqqa kent merkezinin yarısından fazlası QSD güçlerinin denetimine geçmiş bulunmaktadır. Savaşçıların ilerleyişi karşısında iyice daralan DAIŞ çeteleri, kent merkezinde mahsur kalan halkı canlı kalkan olarak kullanma, mayınlama ve bombalı araçlarla saldırı gibi yöntemler kullanarak ömrünü uzatmak istese de gitgide bitmektedir. YPG ve YPJ olarak yer aldığımız hamlede savaşçılarımızın özellikle sivil halkı çetelerin elinden kurtarma ve hamlede ilerleyişin sağlanmasında katkıları olmakla beraber bir bütünen şehrin özgürleştirilmesi için en üst düzeyde katılımı gösterecektir. Son olarak 16-17 Ağustos gününde DAİŞ çetelerine karşı gerçekleştirilen operasyonlarda ağır darbeler vuran savaşçılar, önemli stratejik yerleri ve onlarca sivili kurtarmıştır. Bu operasyon sonucunda 4 yoldaşımız çetelere karşı kahramanca savaşarak şehitler kervanına katılmıştır.

Ayrıca işgalci Türk devletinin Rojava topraklarına yönelik saldırıları devam etmekle beraber özellikle Efrîn Kantonu’na yönelik top atışları aralıksız devam etmektedir. İşgalci Türk ordusu 19 Ağustos akşamı Efrîn’e bağlı Miniq köyü ve çevresine yönelik top atışları gerçekleştirmiş, atılan top atışları sonucu bir yoldaşımız ağır yaralanmıştır. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olmuştur.

Qamişlo’da ise görev başındaki bir arkadaşımız bir kaza sonucu şehadete ulaşmıştır.

YPG ve YPJ olarak tüm kahraman şehitlerimizi anıyor, özgür bir ülke ve halkların özgürce yaşayabileceği bir yaşamı gerçekleştirmek için şehitlerimizin izinde yürüyerek mücadele edeceğimizin sözünü yineliyoruz. Bu temelde başta şehit ailelerine ve tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz.”

Şehitlerimizin sicil bilgileri şöyle:

Amargî Kendal

Kod Adı: Amargî Kendal

Adı Soyadı: İbrahim Işık

Ana Adı: Zahide

Baba Adı: Nedim

Şehadet Yeri ve Tarihi: Reqqa / 16 Ağustos 2017

Ciwan Hesekê

Kod Adı: Ciwan Hesekê

Adı Soyadı: Salih El Hecî

Ana Adı: Baraa

Baba Adı: Idrîs

Doğum Yeri: Hesekê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Reqqa / 17 Ağustos 2017

Dijwar Karwan

Kod Adı: Dijwar Karwan

Adı Soyadı: Hecî El Etman

Ana Adı: Feyza

Baba Adı: Ibrahîm

Doğum Yeri: Dirbêsiyê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Reqqa / 16 Ağustos 2017

Nimir Hesekê

Kod Adı: Nimir Hesekê

Adı Soyadı: Emar Mihemed El Elî

Ana Adı: Menîfa

Baba Adı: Mihemed

Doğum Yeri: Til Berak

Şehadet Yeri ve Tarihi: Reqqa / 17 Ağustos 2017

Serxwebun Qamişlo

Kod Adı: Serxwebun Qamişlo

Adı Soyadı: Wîsam El Xanim

Ana Adı: Sewsen

Baba Adı: Elî

Doğum Yeri: Qamişlo

Şehadet Yeri ve Tarihi: Qamişlo / 18 Ağustos 2017

Tekîn Efrîn

Kod Adı: Tekîn Efrîn

Adı Soyadı: Mustafa Elûş

Ana Adı: Xedîce

Baba Adı: Macid

Doğum Yeri: Efrîn

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn, Miniq köyü / 20 Ağustos 2017”