YPG, şehit düşen 4 savaşçının kimliğini açıkladı

YPG Basın Merkezi, farklı tarihlerde Efrîn’de şehit düşen savaşçıların kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, 6 Temmuz günü işgalci Türk ordusu ve çeteleriyle yaşanan çatışmada Ciwan Boşat ve Rizgar Kobanê’nin , Efrîn’in Şêrawa ilçesinde 18 Mart günü yaşanan çatışmada Kanî Deniz’in, Şehba’da mayın temizleme çalışmalarında yer alan Şahan Şiyar isimli savaşçının da şehit düştüğünü açıkladı.

“7 Temmuz tarihli açıklamamızda, 6 Temmuz günü bir köylünün ihbarda bulunması üzerine, işgalci Türk ordusu Ahrar Şarkiye çete grubunun da katılımıyla Efrîn’in Raco ilçesine bağlı Şadiya köyünde bir operasyon başlattığını belirtmiştik. 5 saat süren yoğun çatışmalar sonucunda 3 çete öldürülmüş, 2 çete de ağır yaralanmıştı. Ayrıca 2 yoldaşımız da son mermilerine kadar direnerek şehit olmuş, 1 yoldaşımız da ağır yaralı bir şekilde işgalci güçlere esir düştüğünü kamuoyuna açıklamıştık.

Şehit düşen 2 arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Ciwan Boşat

Adı Soyadı: Volkan Bayka

Ana Adı: Ziynet

Baba Adı: Mustafa

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn / Raco / Şadiya köyü / 6 Temmuz 2018

 

Kod Adı: Rizgar Kobanê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn / Raco / Şadiya köyü / 6 Temmuz 2018

18 MART GÜNÜ ŞEHİT DÜŞEN SAVAŞÇININ KİMLİĞİ

İşgalci Türk devleti, çete gruplarıyla birlikte 20 Ocak 2018 tarihinde Efrîn’i işgal etme amacıyla bir operasyon başlatmıştı. Savaş ve keşif uçakları eşliğinde binlerce asker ve çete grupları bu işgal operasyonuna katılmıştı. 58 gün boyunca süren yoğun bir savaş ve direniş süreci yaşanmıştı. Bu kapsamda;

18 Mart 2018 günü Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Birc Heyder köyünde işgalci Türk ordusu ve ona bağlı çeteler ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştı. Bu çatışmalarda düşmanın ölü ve yaralıları olmakla birlikle düşmanın kaybı netleştirilemezken bir arkadaşımız kahramanca bir savaşımın sonunda şahadete ulaşmıştı. Şehit düşen arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Kanî Deniz

Adı Soyadı: Buşra Tewfîq

Anne Adı: Fehîme

Baba Adı: Tewfîq

Doğum Yeri: Helebçe

Şahadet Yeri ve Tarihi: Efrîn / Şêrawa / Birc Heyder köyü / 18 Mart 2018

MAYIN TEMİZLEME ÇALIŞMASI YÜRÜTEN SAVAŞÇI ŞEHİT DÜŞTÜ

İşgalci ve faşist Türk devletinin Efrîn’i işgal etmesiyle birlikte katliamla yüz yüze kalan halkımızı güçlerimiz Şehba bölgesine yerleştirerek olası bir halk katliamını önlemişti. Şehba’da kurulan kampa yerleşen halkımızın güvenliğini sağlamak için daha önceden Cebhet El Nusra ve DAIŞ çeteleri tarafından araziye döşenen mayınları temizleme amacıyla alanında uzman olan bir grup arkadaşımız bu çalışmayı yürütmektedir. Bu kapsamda;

8 Temmuz tarihinde Şehba bölgesine bağlı Til Sosin köyünde mayın temizleme faaliyeti yürüten bir grup arkadaşımız, döşenen onlarca mayını imha etmeyi başarmıştır. Mayın temizleme alanında uzman olan arkadaşlarımızdan Şahan Şiyar arkadaşımız döşenen bir mayını imha etme esnasında yaşanan bir kaza sonucu şehit düşmüştür. Arkadaşımızın sicil bilgileri şöyle:

Kod Adı: Şahan Şiyar

Adı Soyadı: Fırat Yalçınkaya

Ana Adı: Fatma

Baba Adı: İsmail

Şehadet Yeri ve Tarihi: Şehba / Til Sosin köyü / 8 Temmuz 2018

Şehadete ulaşan 4 arkadaşımız şahsında tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirene kadar da mücadelemize amansız bir şekilde devam edeceğimizin yineliyoruz.”