YPG savaşçısı Bahoz Efrin hayatını kaybetti

YPG Basın Merkezi, Türk ordusu ve çetelerinin Efrin’e yönelik bombardımanı sırasında yaralanan Bahoz Efrin isimli savaşçının tüm müdahalelere rağmen şehit düştüğünü açıkladı.

YPG Basın Merkezi açıklamasında, “İşgalci Türk devleti ve komutası altında hareket eden çetelerin Efrin ve Şehba bölgelerine saldırı ve ihlalleri aralıksız sürmektedir. İşgalci devlet çetelerinin Efrin ve Şehba hattına ağır silahla saldırı düzenlemediği bir gün bulunmamaktadır, bu şekilde de YPG ve YPJ’nin güçlü cevabı ile karşılaşmaktadır’’ denildi.

Açıklamanın devamında, Cindires cephesinde Türk devletine bağlı çetelerle ile yaşanan son çatışmalarda Semir Memo (Bahoz Efrin) isimli savaşçının 18 Eylül günü yaralandığı, tüm sağlık müdahalelerine rağmen 20 Eylül günü şehit olduğu bilgisi verildi.

Açıklamada, ‘’YPG ve YPJ olarak şehidin ailesine ve Efrin, Rojava ve tüm Kuzey Suriye’deki yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz. Şehitlerin yolunu devam ettirmek yalnızca faşizm ve işgalciliğe karşı direnişi güçlendirme ile gerçekleşebilir, bu yolda ısrarlıyız ve şehitler bizim manevi gücümüzdür’’ denildi.