YPG savaşçıları El-Eli ile El-Xanim son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçısı Mûsa El-Xanim ve bir hastalık sonucu şehit düşen YPG savaşçısı Xelîd El-Elî (Moro Hesekê) son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi'nde şehit düşen YPG savaşçısı Mûsa El-Xanim ve geçirdiği hastalık sonucu şehit düşen YPG savaşçısı Xelîd El-Elî (Moro Hesekê) için Hesekê’nin Dawidiyê köyündeki Şehit Dijwar Mezarlığı'nda cenaze töreni gerçekleştirdi. Şehit cenazelerini Şehit Aileleri Meclisi'nden teslim alan kitle, uzun araçlık konvoy ile Şehit Dijwar Mezarlığı'na doğru yola çıktı.

Mezarlık girişinde şehit cenazelerini omuzlayan kitle, sık sık "Şehit namirin" sloganı attı. Mezarlıkta saygı duruşu ile başlayan merasimde konuşan Şehit Aileleri Meclisi Yöneticisi Horiya Nûridîn, şehitlerin mücadelesini sürdüreceklerinin sözünü verdi. Daha sonra konuşan YPG Komutanlarından Gîvara Hesekê de, şehitlerin fedakarca direnişleri ile bölge halklarını özgürleştirdiğini söyledi.

Şehit cenazeleri yapılan konuşmaların ardından yurttaşlar tarafından atılan slogan ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.