YPG Komutanı ve 3 savaşçı son yolculuğuna uğurlandı

Reqa’yı özgürleştirme hamlesinde şehit düşen YPG Komutanlarından Demhat Tirbespiyê, Tirbespiyê’de, Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçısı Heysem Kobanê ile 2 ayrı trafik kazasında şehit düşen YPG savaşçıları ise Kobanê’de uğurlandı.

TİRBESPİYÊ KOMUTAN DEMHAT’I BAĞRINA BASTI

Reqa Hamlesi’nde şehit düşen ve YPG’nin ilk kuruluşundan bu yana bünyesinde yer alan YPG Komutanlarından Demhat Tirbespiyê (Mehfûf Hisên) kitlesel bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Hisên’in cenazesini alan yüzlerce kişi Şehid Dilşêr Şehitliğine doğru hareket etti.

Şehitlikte ise YPG Komutanı’nın naaşı askeri tören ile karşılandı. Askeri tören ardından YPG/YPJ adına ve Şehit Aileleri Meclisi adına konuşmalar yapıldı.

Törende Hisên’in ailesi adına ise yakını Fesih Hisen bir konuşma yaptı. Hisen, “Rêber Apo’nun fikir ve felsefesi ile şehitlerimizin takipçisi olacağız. Biz 8 şehit verdik ve daha da vermeye hazırız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, şehidin kimlik belgesi okunarak ailesine sunuldu ve Hisên’in cenazesi sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.

KOBANÊ’DE ÜÇ SAVAŞÇI İÇİN TÖREN

Kobanê’de ise Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen Heysem Elî (Heysem Kobanê), trafik kazası sonucu Sirrinê ilçesi Girk köyünde şehit düşen Mustefa Nehsan ve Tebqa’da trafik kazası sonucu şehit düşen Eyşe Osman (Silava Serbest) Şehid Dicle Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurladı.

Saygı duruşu ile başlayan törende, YPG Komutanı Dilbirin Kobanê bir konuşma yaptı. Kobanê, YPG ve YPJ savaşçılarının, her daim direnmek için hazır olduklarını ve asla geri adım atmayacaklarını söyledi. Kobanê, şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyerek şehitlerin izinden gitme sözünü yineledi.

Yapılan konuşmaların ardından, şehitlerin kimlik belgeleri okunarak ailelerine sunuldu.

Törenin sonunda, özgürlük kahramanları sloganlar eşliğinde toprağa verildi.