YPG Komutanı: Çeteler bitme noktasına geldi

QSD’nin Dêra Zor’daki ilerleyişinin sürdüğünü belirten YPG Komutanlarından Elişer Agiri, “Çeteler bitme noktasına geldi” dedi.

Cizre Fırtınası Hamlesi’ni değerlendiren YPG Komutanı Agiri, DAİŞ çetelerinin QSD’ye karşı savaşacak gücünün kalmadığını, birçok çetenin DAİŞ’ten kaçarak QSD’ye teslim olduğunu söyledi.

ANHA’ya konuşan Agiri, DAİŞ çetelerine karşı QSD’nin yüksek bir moralle mücadeleye devam ettiğini söyledi.

Farklı etnik yapılardan gençlerin QSD bünyesine akın ettiğini belirten Agıri “El-Tenek petrol sahası Suriye’nin en büyük petrol merkezlerinden biri ve YPG savaşçıları burayı özgürleştirdi. Umer ve El-Tenek arasında hem sivillerin hem de güçlerimizin geçiş sağlaması için koridor açtık. Koridorun uzunluğu ise 30 km’dir” diye konuştu.

Cizre Fırtınası Hamlesi’ne katılan savaşçılar arasında çok iyi bir ortaklaşmanın olduğunu söyleyen Agıri, şunları belirtti: “Cizre Fırtınası Hamlesi’ne YPJ savaşçılarının katılımı kadın rengini ve savaşçıların moralini, direnişin atmosferini açığa çıkarıyor. Bu atılım coşkulu ve yüksek bir motivasyonla devam ediyor. Zafer kazanacağımıza inanıyoruz ve bu zaferi Suriye halkına armağan edeceğiz.”

Çetelerin sivilleri katletme girişimlerini engellemek için de dikkatli ve hassas davrandıklarını dile getiren Agiri, “Geçtiğimiz hafta DAİŞ çetelerinin elinden çok sayıda sivil kurtardık. Kurtardığımız sivillerin içinde çok sayıda yabancı aileler de vardı. Bu aileler özgürleşen bölgelere vardıklarında bize olan bağlılıklarını dile getiriyorlar. Dikkat çekici bir nokta da şudur ki, son zamanlarda birçok çete gelip güçlerimize teslim oluyor” dedi.

DAİŞ çetelerinin petrol bölgesine dönük saldırıların da QSD güçleri tarafından boşa çıkarıldığını, çetelerin bu girişimleri sonucunda yaşanan çatışmalarda büyük kayıplar verdiğinin altını çizen Agiri şunları dile getirdi: “Çete grupları artık QSD’nin profesyonel bir güç olduğunu anladı. Çetelerin Bêtêlê için yaptığı açıklama da bunun açık ispatıydı. Saldırıların kırılmasından sonra da QSD savaşçıları tüm gücüyle ilerlemeye devam etti. Fırat nehrine kadar gideceğiz, DAİŞ’in barbarlığını gördüğümüz her yerde direnişimize devam edeceğiz ve özgür yaşamı kesin kılacağız.”