YPG, Kasım ayı bilançosunu açıkladı

YPG Basın Merkezi, Kasım savaş bilançosunu açıkladı.

YPG sitesinde yer alan açıklamada, Efrin’e Türk ordusu ve çetelerinin saldırıları ve yaşanan çatışmalar ile Cizre Fırtınası Hamlesi’nde yaşanan gelişmelere yer verildi.

Ayrıca Reqa’nın özgürleştirilmesinin ardından kentte mayın temizleme çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

YPG’nin açıkladığı savaş bilançosu şöyle:

“2017 Kasım ayında YPG ve YPJ güçleri terörizme karşı savaş ve Rojava halkının savunması için aktif bir şekilde çalışmalarını yürütmüş, her türlü saldırıya meşru savunma temelinde karşılık vermiştir.

EFRÎN

İşgalci Türk ordusu ve komutası altındaki çetelerin Rojava ve Kuzey Suriye’ye saldırıları devam ediyor. 2017 Kasım ayında Türk ordusuna bağlı çeteler defalarca Efrin bölgesi sınır ve köylerine saldırmıştır. Çetelerin tüm saldırı ve girişimleri boşa çıkarılmıştır. YPG ve YPJ, meşru savunma hakkını kullanarak saldırganlara cevap vermiştir.

  • Türk ordusu ve çetelerinin saldırıları:44
  • Keşif uçaklarının uçuşu: 13
  • YPG/YPJ birliklerinin saldırılara verdiği karşılık: 20
  • Öldürülen ve yaralanan düşman sayısı: 7 çete ve bir Türk askeri yaralanmıştır
  • Sonucu bilinmeyen temas ve çatışmalar: 12
  • İmha edilen düşman silah ve malzemesi: 1 keşif uçağı, 1 askeri aracı, 2 T-Rex ve kamyon
  • Şehit: Güçlerimiz ve işgalci Türk ordusu arasında yaşanan çatışmalarda bir arkadaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.

REQA

Hamlenin sona ermesinin ardından YPG ve YPJ güçleri, aktif bir şekilde mayın temizleme çalışmalarında yer almaktadır.

Kasım ayında mayın temizleme çalışmaları sırasında 4 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır.

DÊRA ZOR

9 Eylül’de Dêra Zor Askeri Meclisi öncülüğünde Dêra Zor’un kuzeyinde ve Fırat Nehri’nin yakınında başlatılan Cizre Fırtınası Hamlesi, QSD desteği ve YPG/YPJ güçlerinin öncülüğünde devam etmektedir. Mergede beldesinin ve beldeye bağlı 24 köyde, on bin sivil DAIŞ çetelerinden kurtarılmıştır. Çetelerin tüm saldırılarına rağmen, QSD savaşçıları özgürleştirilen alanları başarılı bir şekilde korumaktadır. Dêra Zorlu binlerce sivil hem Suriye rejimi hem de DAIŞ çetelerinden kaçarak QSD güçlerine sığınmış ve güvenli bölgelere yerleştirilmiştirler. Savaşçılar, Irak sınırına ulaşmış ve çetelerin kontrolünde kalan alanları tamamen çembere almıştır. Yaşanan çatışmalarda 33 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır.

ŞEHİTLERİMİZ

Farklı yer ve tarihlerde 3 yoldaşımız farklı sebeplerden dolayı şehadete ulaşmıştır. Kasım 2017’de tarihi hamle Cizre Fırtınası ve Efrin direnişinde 41 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.”