YPG hayatını kaybeden 3 savaşçının kimliklerini açıkladı

YPG Basın Merkezi, Fırat’ın Gazabı Hamlesi sırasındaki çatışmalar ve Qamişlo’da bir kazada hayatını kaybeden üç savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG, Fırat’ın Gazamı Hamlesi sırasında iki, Qamişlo’da görev sırasında yaşanan kazada bir savaşçının hayatını kaybettiğini bildirdi.

YPG Basın Merkezi, hayatını kaybedenleri aileleri ve yurtsever halka başsağlığı dileğinde bulundu.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Rojava ve Kuzey Suriye topraklarında DAIŞ çetelerini bozguna uğratmak için başlatılan tarihi operasyon Fırat’ın Gazabı’nda yedi ay içerisinde önemli sonuçlar elde edilmiştir. Reqqa ve Tebqa halklarının DAIŞ çetelerinin zulüm ve baskısından kurtarılması tek başına bir devrimdir. Bu da ancak doğru bir mücadele ve fedai kişiliklerdeki inanç ve ruhla mümkündür. Dönemin barbarları DAIŞ çetelerine karşı savaşan savaşçılar, bu fedakar ruhun ve inancın sahibidir. Rojava ve Kuzey Suriye devrim şehitleri böyle kişiliklere sahiptir ve şehitlerin takipçisi özgürlük yolcuları bugün Reqqa’da yürümektedir.

Bu özgürlük yürüyüşünde 2 yoldaşımız şiddetli çatışmaların ardından şehitler kervanına katılmıştır. Mücadeleleri ve canlarını feda etmeleriyle halkların özgürlük sembolü oldular. Arjin Heseke arkadaşımız Qamişlo’da görev sırasında geçirdiği bir kazada şehit düşmüştür.

YPG ve YPJ olarak Fırat’ın Gazabı Hamlesi şehitleri şahsında tüm devrim şehitlerini anıyoruz ve şehit ailelerine ve yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz.”

Hayatını kaybedenlerin kimlik bilgileri şöyle:

Arjîn Hesekê

Kod Adı :Arjîn Hesekê

Adı Soyadı : Kawa Emin

Ana Adı :Foza

Baba Adı :Mihemed Salih

Doğum Yeri : Hesekê

Şehadet Yeri ve Tarihi : Qamişlo, 27 Mayıs 2017

 

Baran Cudî

Kod Adı :Baran Cudî

Adı Soyadı : Nîmet Tûrûg

Ana Adı :Rahîme

Baba Adı :Mehmet Selîm

Şehadet Yeri ve Tarihi : Reqqa, 25 Mayıs 2017

 

Rojhat Qamişlo

Kod Adı :Rojhat Qamişlo

Adı Soyadı : Besam Rimo

Ana Adı :Tirkiye

Baba Adı :Mihemed

Doğum Yeri : Qamişlo

Şehadet Yeri ve Tarihi : Reqqa, 25 Mayıs 2017”