YPG Genel Komutanlığı, komutan Nimet Amed’i andı

YPG Genel Komutanlığı, DAİŞ çetelerine karşı yürütülen mücadelede Saha Komutanı olarak yer alan ve 25 Nisan 2017’de şehit düşen Nimet Amed’i (Adem Barut) andı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Genel Komutanlığı, YPG komutanlarından ve Reqa’da DAİŞ çetelerine karşı direnişte saha komutanı olarak görev alan Nimet Amed’in (Adem Barut) 25 Nisan 2017’de bir çatışmada şehit düştüğünü açıkladı.

“Nimet yoldaş, tüm askeri hamlelerde aktif bir şekilde katılım sağlayarak elde edilen kazanımların baş mimarlarından biri olarak direniş tarihinde yerini almıştır. En son görev aldığı Reqa’nın özgürleştirilmesi hamlesindeki fedaice duruşu tıpkı onlarca kahraman şehidimizin sergiledikleri fedai ruh ve duruşla bugün Reqa’nın özgür bir kent olmasını sağlamıştır” denilen YPG Genel Komutanlığı açıklamasında şunlar belirtildi:

“Kürdistan’da halkımıza karşı işgal ve her türden sömürgeciliği geliştirmeye çalışan güçlere yönelik tarihsel bir direniş savaşı verilmektedir. Yaşanmakta olan savaşlar, halkların özgürlük arayışı ve işgal hareketlerine karşı büyük bir başkaldırı anlamını taşımaktadır. Rojava’da gelişen ve sürmekte olan mücadele her türlü işgal ve yok etmeye karşı gelişen büyük bir savaştır. Bu görkemli savaş, Kürdistan’ın her parçasından ve mücadele alanından yüreğini ve düşüncesini halkına feda eden binlerce Kürdistanlı gencimizin katılımıyla gelişmiştir. Enternasyonal düşünce ve sorumluluk sahibi olan farklı ulustan arkadaşımızdan yüzlercesi de seferberlik ruhuyla bu direniş savaşında yerini almıştır.

Bu tarihsel sorumluluğu taşıyarak Rojava devrim mücadelesine seferberlik sürecinde katılan Nimet Amed yoldaş, 5 Kasım 2016 tarihinde DAIŞ terörist yapılanmasının sözde başkenti olan Reqa kentinin özgürleştirilmesi amacıyla Fırat’ın Gazabı Hamlesinin başlatıldığı savaşta öncü bir komutan olarak yerini almıştır. Her türlü insanlık dışı yöntemle saldıran DAİŞ çetelerine karşı etkili eylem ve direniş mücadelesini yürüten komutanlarımızdan biri de Saha Komutanlarımızdan Nimet Amed yoldaşımızdır.

Nimet yoldaş Kobanê, Reqa ve Minbic’te elde edilen başarılı yürüyüşte DAİŞ çetelerine karşı üstün başarılarla dolu, taktik zenginliği ustaca geliştiren bir komutanımızdı. Nitekim DAİŞ tüm saldırılarda istediği sonucu alamamıştır. Bu sonucu yaratan, fikir ve eylem bütünlüğünü oluşturan duruşuyla Nimet arkadaş olmuştur. Nimet yoldaş, Bab ve çevresinde işgalci Türk ordusunun saldırılarına karşı da savaşta aktif bir biçimde yerini almıştır. Savaşçı ve komutan kişiliğiyle yürüttüğü savaşlarda yerini alan Nimet yoldaş, 25 Nisan 2017 tarihinde DAIŞ çeteleriyle yaşanan çatışmada kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştı.

Derin yurtseverlik duyguların hakim olduğu ailede büyüyen Nimet Amed yoldaşımız, yurtseverlik duygularını devrimci bilinç ve emekle yoğurarak özgürlük mücadelesine adım atmıştır. Dört parça Kürdistan’da Kürt halkının yaşadığı tüm zorlukları aşabilmenin yegane koşulu olarak özgürlük mücadelesi etrafında amansız bir mücadelenin sahibi olmuştur. O, devrimci yaşamı boyunca Kürdistan halkına karşı taşıdığı yoğun derin yurtseverlik duygularıyla onurlu bir savaşın sahibi olmuştur.

Nimet Amed yoldaşımız, savaş sanatının ciddiyet ve disiplinli olmayı gerektirdiğini bilmiş, kişiliğinde ve benliğinde bunu var ederek sorumluluk aldığı tüm görevlerde büyük bir titizlikle bunu uygular hale gelmiştir. Verilen her görevi layıkıyla yerine getirebilmek ‘olmaz denileni başarıya dönüştüren’ onun esas anlayışı olmuştur. O, doğru bir komutan olmayı en yüksek düzeyde sağlamak için sürekli arayış ve gelişme kat etmeyi kendine dert edinmiş ve yoğun çaba sahibi olmuştur. Nimet yoldaş; sadece bir komutan değil komutan olduğu kadar savaşçı, savaşçı olduğu kadar da kadın erkek tüm arkadaşlarının yoldaşı olmayı başarmıştır. Yaşamıyla yoldaşlarına örnek olan Nimet yoldaşımız, mütevazı, fedakar, emekçi ve manevi değerlerin öncüsü olan bir duruşun sahibi olmuştur.

Halkımızı ve onun özgürlük savaşçılarını ortadan kaldırmaya çalışan düşmana karşı öfkesini korkusuz bir cesarete dönüştürmüş, zafere odaklanan ve asla yenilgiyi kabul etmeyen militan bir kişiliğin sahibi olmuştur. Nimet yoldaş, tüm askeri hamlelerde aktif bir şekilde katılım sağlayarak elde edilen kazanımların baş mimarlarından biri olarak direniş tarihinde yerini almıştır. En son görev aldığı Reqa’nın özgürleştirilmesi hamlesindeki fedaice duruşu tıpkı onlarca kahraman şehidimizin sergiledikleri fedai ruh ve duruşla bugün Reqa’nın özgür bir kent olmasını sağlamıştır.

Rojava devriminde Nimet ve binlerce kahraman şehidimizin fedai ruhla ortaya çıkardıkları eşsiz duruş, bizlere zaferi emretmektedir. Bu temelde Nimet Amed yoldaş şahsında tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, anılarına bağlılık sözünü yeniliyoruz.”

Şehidin kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Nimet Amed

Adı Soyadı: Adem Barut

Ana Adı: Elhe

Baba Adı: Nimet

Şehadet Yeri ve Tarihi: Reqa / 25 Nisan 2017