QSD Komutanlığı: Devrimci Operasyon başlattık - YENİLENDİ

QSD Komutanlarından Mehmûd Berxwedan,  "İşgalci güçlere karşı devrimci operasyonumuz başlamıştır" dedi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Komutanlarından Mehmûd Berxwedan, Efrîn'de işgalci Türk ordusu ve çetelerine karşı Devrimci Operasyon başlattıklarını duyurdu. Stêrk TV'ye telefonla bağlanan Berxwedan, "İşgalci güçlere karşı devrimci operasyonumuz başlamıştır" dedi.

Berxwedan, Türk işgal güçlerininin Raco hattındaki sızma girişimlerine ilişkin olarak, "Düşmanın sızma yaptığı bölgelere YPG/YPJ ve QSD savaşçıları akşam saatlerinde bir operasyon başlattı. Operasyon hala devam ediyor. Hedima, Şadiya ve bazı diğer köylerde operasyon sürüyor. Sorkê köyünde de şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Arkadaşlar kapsamlı bir saldırı başlatmış bulunuyor. Raco hattında düşmanın sızma yaptığı tüm bölgelerde yürütülen özel bir operasyonla işgalciler bölgeden çıkarıldı" dedi. 

Operasyonun genişleyerek devam ettiğini kaydeden Berxwedan, şunları söyledi: "Düşmanın ele geçirdiğini iddia ettiği Şingêlê köyü de başlatılan bir operasyonla kontrol altındı. Operasyon hala devam ediyor. Türk devletinin çeteleri, askerleri nedeye sızmışsa operasyon onlara yönelik devam ediyor. İlerleyen saatlerde operasyonun sonuçlarını da açıklayacağız. İşgalci güçlere karşı devrimci operasyonumuz devam ediyor."