YPG Efrîn’de şehit düşen iki savaşçıyı andı

YPG Basın Merkezi, Efrîn’de Türk devleti ve ona bağlı çetelerin soykırım ve işgal saldırılarına karşı yürütülen Çağın Direnişi’nde şehit düşen iki savaşçının kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi faşist, işgalci Tür devletinin 2018 yılı itibariyle Rojava devriminin yarattığı değerleri gasp etmek ve devrimin öncülüğünü yapan Kürt halkını fiziki soykırıma tabi tutarak, imha operasyonları ile bitirmek üzere topyekün saldırıya geçtiğini belirtti.

Efrîn Kantonu’nu hedefleyen bu işgale binlerce asker ve çetenin katıldığını, ayrıca bu işgal harekatında Türk ordusunun yoğun bir şekilde teknik saldırı silahları kullandığını vurgulayan YPG Basın Merkezi acıkmasında şunlara yer verdi: “Savaş ve keşif uçaklarının 58 gün boyunca Efrîn semalarında dolaşarak sivil yerleşim yerleri başta olmak üzere tüm Efrîn coğrafyası hedef alınarak bombardımana tabi tutulmuştur. Topyüken bu saldırıya karşı Efrîn işgaline karşı direniş savaşı veren her bir arkadaşımız bulunduğu mevzilerde düşmana boyun eğmeyeceğini sergiledikleri tarihi direnişlerle ortaya koymuşturlar.

Hem şehitlerimizin yarattığı değerlere sahip çıkmak hem de halkımızı savunmak adına verilen mücadele içerisinde büyük bedeller verilerek şahadetler yaşanmıştır. Efrîn Çağın direnişinin birinci ve ikinci aşamasında işgalci Türk ordusunun hava saldırıları sonucu şehadete ulaşan iki yoldaşımızın kimlik bilgilerini savaşın zorunlu şartlarından ötürü yeni halkımıza ve kamuoyuna açıklıyoruz.

Şehitlerimizin sicil bilgileri şöyle:

Kod Adı: Feda Welat

Adı Soyadı: Orhan Qiço

Ana Adı: Rece Elî

Baba Adı: Xesan

Doğum Yeri: Qamişlo

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn / Raco / Hec Xelîl köyü / 4 Mart 2018

***

Kod Adı: Helbest Xwînda

Adı Soyadı: Usama Tayib Bêkes

Ana Adı: Adîbe

Baba Adı: Tayib

Doğum Yeri: Hewlêr

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn / Raco / Hawar dağı / 3 Nisan 2018”