YPG: Efrîn’de 9 işgalci öldürüldü

YPG Basın İrtibat Merkezi, Efrîn’de Türk işgal ordusu ve çetelerine yönelik üç ayrı eylemde en az 9 işgalcinin öldürüldüğünü açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada eylemlerde ayrıca 2 askeri araç ve büyük miktarda cephaneliğin imha edildiği belirtildi.

Açıklamada eylemleri detayları şöyle yer aldı:

“Efrîn’de İşgalci Türk ordusu ve beraberindeki çete gruplarına yönelik eylemlerimiz sürmektedir. 29 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında güçlerimiz farklı yerlerde işgalci Türk ordusu ve çete gruplarına yönelik 3 farklı eylem gerçekleştirmiştir. Eylemler sonucunda en az 9 çete üyesi ve asker öldürülürken 2 askeri araç ve büyük miktarda cephanelik imha edilmiştir. Eylemlere ilişkin detaylar şu şekildedir;

29 Temmuz tarihinde Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Fafirtîn ve Birc Heyder köyleri arasındaki alanda işgalci Ehrar Şam çete grubuna ait bir askeri araç güçlerimiz tarafından hedef alınmıştır. Eylem sonucunda araç tamamen imha edilirken ölü ve yaralı sayısına ilişkin kesin bilgi elde edilememiştir.

30 Temmuz tarihinde güçlerimiz bomba yüklü bir motosiklet ile Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Basûtê köyündeki bir çete grubunu hedef almıştır. Gerçekleştirilen eylem sonucunda 1 asker ve 4 çete üyesi öldürülürken 1 asker ve 2 çete üyesi de yaralanmıştır.

2 Ağustos tarihinde güçlerimiz Şêrawa ilçesine bağlı Kîmarê köyünde askeri bir araca yönelik pusu eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylemde 1 asker ve 3 çete üyesi öldürülürken 2 çete üyesi de yaralanmıştır.”