YPG’den Ankara çetelerine büyük misilleme

YPG, 9 Ağustos’ta bir “komplo” sonucu hayatını kaybeden iki savaşçının anısına Türk ordusu ve çetelerine yönelik “intikam” eylemleri gerçekleştirdi. En az 19 işgalci öldürüldü.

YPG Basın İrtibat Merkezi, misilleme eylemlerinin 29 Ağustos günü gerçekleştirildiğini bildirdi. Eylemlerin, 9 Ağustos günü bir “komplo sonucu” hayatını kaybeden iki YPG’li anısına düzenlendiği açıklandı.

Türk ordusu ve çete gruplarına karşı Şêrawa ilçesine bağlı Biyê ve Kefr Nebo köylerinde düzenlenen bir dizi “intikam” eyleminin ayrıntıları şöyle verildi:

“1. 29 Ağustos günü saat 01:00’de güçlerimiz Şêrawa ilçesine bağlı Biyê köyünde Firqet Hemze çete grubunun toplandığı bir noktaya etkili bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde bir noktada toplanan çeteler hedef alınarak yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulmuştur. Göğüs göğüse yaşanan çatışmalarda 10 çete öldürülmüş, 2 adet AK-47 silahı ele geçirilirken bir motosiklet de imha edilmiştir. Eylem esnasında birçok çete çatışma alanından kaçmıştır.

2. 29 Ağustos günü saat 03:00’te bir timimiz, bölgede operasyon yapmaya hazırlanan çetelere ait askeri bir araca sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde askeri araç tümden imha edilmiş, araçta bulunan 5 çete de öldürülmüştür. Eylem sonrası çete grupları bölgede geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. Şêrawa ilçesine bağlı Biyê, Kefr Nebo, Birc Heyder û Beradê köylerini kapsayan operasyon bir süre sonra sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

3. 29 Ağustos günü saat 06:30’da bir timimiz Biyê ve Kefr Nebo köyleri arasındaki yol üzerinde hedef alınan iki askeri araca sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda hedeflenen iki araç darbelenmiş, Feylaq El Şam çetebaşlarından Xalid El Ebîd adlı çetebaşı olmak üzere toplam 4 çete öldürülürken birçok çete de yaralanmıştır.”

Güçlerimizin başarılı eylemleri sonrası işgalci Türk ordusu Başemrê, Birc Qeys ve Gundê Mezin köylerini havan ve obüslerle bombalamıştır. İşgalci Türk ordusuna ait insansız keşif uçakları gün boyunca bölgede uçuş gerçekleştirmiştir.

Gerçekleşen etkili eylemler sonucunda toplam 19 çete öldürülmüştür. Çetelere ait 3 askeri araç ve bir motosiklet darbelenip imha edilmiş, 2 adet AK-47 tipi (Kalashnikov) silahı da ele geçirilmiştir.”