YPG'den açıklama: Kenan Işık şehit düşmedi

YPG, Kobanê’de şehit düştüğü belirtilen Heqî Şoreş kod adlı Kenan Işık’ın şehit düşmediğini duyurdu.

YPG Basın İrtibat Merkezi, 1 Ekim’de yaptığı açıklama ile 2014 yılında Kobanê ve Cezaa direnişlerinde şehit olan 7 savaşçının kimliklerini paylaşmıştı. YPG, bugün yaptığı açıklamada şehit düştüğü belirtilen Heqî Şoreş kod adlı Kenan Işık’ın şehit düşmediğini bildirdi.

'KOBANÊ DİRENİŞİ İNSANLIK HAFIZASINA KAZINDI'

YPG'nin açıklaması şöyle:

“15 Eylül 2014 ile 26 Ocak 2015 tarihleri arasında 134 gün süren Kobanê direnişi, Rojava halkımız ile diğer 3 parça Kürdistan ve dünyanın dört bir yanından gelen yurtsever, devrimci ve enternasyonalist insanların katılım sağladığı bir direniş tarihi olarak insanlık hafızasında yer edinmiştir. Bu tarihi direnişe özellikle Kuzey Kürdistan’dan yüzlerce genç seferberlik ruhuyla hiçbir sınır tanımayarak tarihi Kobanê direniş savaşına akın etmiştir. Derin yurtseverlik bağı ve özgürlüğe olan tutkularıyla son anına kadar direnerek şehit düşen insanlarımız olduğu gibi yoğun geçen bu direniş savaşında akıbetini netleştirmediğimiz insanlar da olmuştur. 

'IŞIK ŞEHİT DÜŞMEMİŞTİR'

1 Ekim 2018 tarihli açıklamamızda Kobanê direnişi ve Cezaa’da 2014 yılında 7 arkadaşımızın şehit olduğunu kamuoyuyla paylaşmıştık. Elde ettiğimiz bilgiler neticesinde Heqî Şoreş kod adlı Kenan Işık şehit düşmemiştir.”