YPG’den açıklama: Efrin’de 6 çete öldürüldü

Efrin’de YPG/YPJ’nin işgalci güçlere yönelik eylemleri devam ediyor. YPG’den yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz hafta en az 6 çete öldürüldü.

YPG Basın Merkezi, geçtiğimiz hafta Efrin’de gerçekleştirilen eylemlerin bilançosunu açıkladı.

YPG sitesinde yer alan açıklamada şu bilgiler yer alıyor:

“Çağın Direnişi’nin ikinci aşaması kapsamında güçlerimiz Haziran ayının üçüncü haftası boyunca Efrîn’de işgalci Türk ordusu ve çetelerine yönelik başarılı eylemler gerçekleştirmiştir. Efrîn kent merkezi, Şera ve Bilbilê ilçeleri kırsalında gerçekleştirilen eylemlerde 6 çete öldürülürken pek çoğu da yaralanmıştır.

18 Haziran günü güçlerimiz Şera ilçesinde bir askeri araca yönelik mayın eylemi gerçekleştirmiştir. “Şer’î Mahkeme” isimli çete grubuna mensup olduğu ve Xerab Şera köyündeki bir sivili alıkoyma amacıyla bölgede bulunduğu tespit edilen 5 unsura yönelik gerçekleştirilen eylemde 2 çete öldürülmüş, 3’ü ağır yaralı bir şekilde kurtulmuştur.

19 Haziran tarihinde güçlerimiz Bilbilê ilçesine bağlı Heyama köyünde konuşlanan Feylak Şam çete grubuna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemde 2 çete öldürülmüş ve kimlikleri tespit edilmiştir:

- Hüseyin el Ebûd, Idlib

- Omer el Kalo, Idlib

20 Haziran günü gerçekleştirilen bir başka eylemde ise güçlerimiz, Efrîn şehir merkezindeki el Zadiyê mezarlığı civarında konuşlanan Fırkat Hamza grubuna ait bir askeri araca el bombaları ile saldırı gerçekleştirmiş, eylem sonucunda 2 çete öldürülürken araç da imha edilmiştir. Öldürülen çetelerin kimlik bilgileri şu şekildedir:

- Ehmed El Iwed, Reqqa

- Ebd El Fetah Şobek, Idlib

22 Haziran günü işgalci Türk ordusu Bilbilê ilçesi ve kırsalında insansız hava araçlarının da katılımıyla kapsamlı bir operasyon düzenlemiş, operasyon kısa süre sonra sonuçsuz bir biçimde geri çekilmiştir.