YPG’den 13 günlük bilanço

YPG işgalci Türk ordusu ve çetelerinin son 13 gün içerisinde Kuzey Suriye’ye yönelik saldırılarının bilançosunu açıkladı.

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin saldırılarının Efrin’in Şerawa, Cindires ve Bilbile ilçelerinde yoğunlaştığının belirtildiği açıklamada, YPG ve YPJ savaşçılarının da saldırılara karşılık verdiği ve zaman zaman Türk ordusu ve bağlı çeteleri ile çatışmalar yaşandığı kaydedildi.

YPG Basın Merkezi sitesinde yayınlanan bilançonun ayrıntıları şöyle:

“Son 13 gün içerisinde işgalci Türk ordusu ve bağlı çeteleri Rojava ve Kuzey Suriye topraklarına yönelik saldırılarını aralıksız sürdürdüler.

Saldırılar genellikle Efrîn’e bağlı Şêrawa, Cindirêsê ve Bilbilê ilçeleri ve kırsalında yoğunlaşırken güçlerimizin saldırılara karşılık vermesi üzerine zaman zaman çatışmalar yaşandı.

18 ve 30 Kasım tarihleri arasında işgalci Türk ordusu ve çeteleri Doçka, BKC, RPG-7, SPG-9, Tank, Obüs ve havan toplarıyla saldırılarını yoğunlaştırmış bulunmaktadırlar. Saldırılar çoğunlukla Girê Qestelê, Eleqînê, Basûfanê, Girê Banî, Girê Barîn, Merenaz, Girê Batman, Girê Bahoz, Girê Baz, Girê Bager, El Kamiyê, Girê Baxtiyar, Başemrê, Eyn Deqnê, eniya Kil Cibrîn, Girê Baflor, Gundê Zarê, Boxaza Gundê Zarê, Bircikê Silêman, Girê Başûr ve Dîkmedaş’a yönelik gerçekleşmekte; her seferinde aynı biçimde güçlerimiz tarafından karşılık verilmektedir.

Son 13 gün içerisinde yaşanan çatışmalar sonucu, elde edilen bilgilere göre en az bir asker yaralanmıştır. İşgalci Türk ordusunun kayıplarının daha fazla olma ihtimali bulunmakla beraber, net bir bilgiye ulaşılamamıştır. Öbür yandan saldırılar sonucu bölge halkının maddi zararları söz konusudur.

İşgalci Türk ordusuna ait savaş ve keşif uçakları da Raco ve Bilbilê başta olmak üzere Efrîn Kantonu üzerinde keşif faaliyeti yürüttü.”