YPG Basın Merkezi: AKP ve medyası dezenformasyon yapıyor

YPG Basın Merkezi: AKP yanlısı medya tarafından YPG’ye yönelik bir karalama kampanyası başlattı.

Türk medyasında yer alan uluslararası koalisyon tarafından sağlanan silahların Erfîn’e gönderildiği haberlerine ilişkin açıklama yapan YPG Basın Merkezi, “Söz konusu görüntüler Efrîn’de çekilmemiş, görüntülenen konvoy da Efrîn’e gönderilmemiştir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, AKP yanlısı medya tarafından YPG’ye yönelik bir karalama kampanyası başlatıldığını belirtti.

YPG Basın Merkezi açıklamasında şunları kaydetti: “Bir süre evvel sosyal ağlarımızda yayınlanan, savaşçılarımızın zafer kutlaması ve Efrîn’le dayanışma mesajları içeren bir video, AKP hükümeti tarafından adeta fırsat bilinmiş; videodaki gerçekler çarpıtılmış ve Halk Savunma Birlikleri’ne (YPG) yönelik AKP yanlısı medya tarafından bir karalama kampanyası başlatılmıştır.

AKP hükümeti ve yandaş medya, videoda görüntülenen ağır silah konvoyunun Efrîn’e gönderildiğini iddia etmişlerdir. Fakat bu iddia ve değerlendirmeler gerçek olmaktan uzak ve herhangi bir ispata dayanmamaktadır. Söz konusu görüntüler Efrîn’de çekilmemiş, görüntülenen konvoy da Efrîn’e gönderilmemiştir.

Bilindiği üzere YPG, Demokratik Suriye Güçleri çatısının temel ve öncü bileşenlerinden olup DSG’nin örgütlendirilmesi sürecinde en aktif rolü oynamıştır. Demokratik Suriye Güçleri, YPG ve YPJ öncülüğünde terörizmin başkenti Rewa’da DAİŞ’e karşı tarihi bir zafer elde etmiştir. Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nin başlamasından evvel de AKP ve yandaş medyası güçlerimize karşı bir karalama kampanyası yürütmüş, YPG ve YPJ’nin operasyonda yer almaması için elinden geleni yapmıştır. Reqa’nın özgürleştirilmesinin ardından halen, AKP ve yandaş medyası bu büyük zaferi gölgede bırakmak adına güçlerimize saldırılarda bulunmakta, gerçekleri çarpıtarak kamuoyuna sunmaya çalışmaktadır.

Bilindiği üzere DAİŞ tüm dünyaya karşı bir tehdittir ve bu tehdit halen son bulmuş değildir. Tüm dünyaya tehdit oluşturan terörist bir yapılanmaya karşı verilen mücadelede elbette tüm dünya ülkelerine düşen sorumluluklar vardır. Bu sorumlulukların yerine getirilmesi amacıyla harekete geçen güçlerimiz, DAİŞ’e karşı oluşturulan Uluslararası Koalisyon’un desteğini almıştır. Bunun üzerine başlatılan Reqa operasyonunda güçlerimiz büyük bir fedai ruh ve kahramanlık sergileyerek, bu uğurda yüzlerce şehit vererek yaklaşık 450 bin sivil insanın DAİŞ esaretinden kurtulmasını sağlamıştır. Mevzu bahis görüntülerdeki silahlar, DAİŞ’e karşı ortaya konan bu mücadele ve direnişin bir sonucu olarak kazanılmış, yine DAİŞ’e karşı mücadele kullanılmıştır. Çekilen görüntüler Reqa’daki büyük zafer sonrası savaşçıların zafer kutlamalarından alınmıştır.

Erdoğan hükümeti ve tekelindeki sözde medya kuruluşlarının, gerçeği çarpıtma ve dezenformasyon yaparak algı yaratma amaçlı ilkesiz habercilik anlayışlarına itibar edilmemesi gerekmektedir.”