YPG: Şehit Xebat izinde ulusal bir güç kuruluyor

YPG, Komutan Xebat Dêrik’in özgürlük yolunda yürüyen savaşçıların, Rojava-Kuzey Suriye’yi savundukları ve ulusal bir güç oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

Komutan Xebat Dêrik’in şahadetinin 6’ncı yılında yazılı bir açıklama yapan Halk Savunma Birlikleri (YPG), “Şehit Xebat, Rojava devrimi ordusunun kurulmasına ihtiyaç duyulduğunda, arkadaşlarıyla örgütleme yaptı ve askeri çalışmalara başladı” dedi.

Şehit Xebat Dêrik’i anan YPG, şehidin mücadelesi için verilen sözün demokratik ve özgür Suriye kurulana kadar devam edeceğini kaydetti. Şehit Xebat Dêrik’in devrimci bir duruşla bölgedeki savaşın en ön cephelerinde yer aldığı ifade edilen açıklamada şunlara yer verildi:

“Suriye devriminin başlamasıyla şehit Xebat, devrim saflarına katılarak Rojava Kürdistanı’ndaki halkların özgürlüğü için mücadele etti. Şehit Xebat, Rojava devriminde birçok direniş cephesinde yerini aldı ve gençlerin örgütlenmesi ve savunmada yer alması için öncü bir rol oynuyordu. Bir yandan da toplumdaki örgütlenme, halk meclislerinin kurulması ve eylemlerin düzenlenmesi gibi çalışmaları da organize ediyordu. Şehit Xebat, Rojava devrimi ordusunun kurulmasına ihtiyaç duyulduğunda, arkadaşlarıyla örgütleme yaptı ve askeri çalışmalara başladı. Bu çerçevede gençler örgütlenme yaparak askeri kurumlar inşa etti. Bu da Kuzey Suriye’de ulusal gücün kurulmasının alt yapısı oldu.”

‘BÜYÜK BAŞARILAR ELDE EDİLİYOR’

Komutan Xebat Dêrik’in şahadetiyle birlikte YPG savaşçılarının güçlü bir moralle hareket ettiği ve Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) kurulmasında rol oynadığı kaydedilen açıklamada, savaşçılar şehit Xebat’ın yolunda yürüyerek Kuzey Suriye savunmasında önemli bir rol oynadığı vurgulandı.

Güçlerinin Cizîrê Fırtınası Hamlesi kapsamında Dêra Zor doğusundaki kırsalın özgürleştirilmesi için büyük başarılar elde ettiğini belirten YPG, güçlerinin Efrîn’de Türk devletinin saldırılarına karşılık verdiğini de vurguladı.

ULUSAL BİR GÜÇ KURULUYOR

Şahadetinin 6. yıldönümünde komutan Xebat’ın kurduğu gücün, yeni bir başarı aşamasına geçtiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlara yer verildi: “Savaşçılarımız, Şehit Xebat’ın amacı olan ulusal bir gücü kuruyor, Rojava-Kuzey Suriye’yi savunuyor. Tüm gençlere çağrı yapıyoruz: Şehitlerin emeğine sahip çıkın, devrim saflarına ve YPG/YPJ’ye katılın, özgürlüğü yükseltin.”