YPG: İşgale karşı direniş safları sıkıştırılmalı

YPG Genel Komutanlığı, Türk devletinin Efrin’e yönelik saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Fedai ruhla direneceğiz. Tüm Kürt gençliği YPG saflarına katılarak faşist Türk devletinin Efrin işgaline karşı direniş saflarını sıklaştırmalıdır” dedi.

Türk devletinin Efrin’e saldırısına ilişkin açıklama yapan YPG Genel Komutanlığı şunları belirtti: “DAİŞ’in tükenmeye başladığı, Suriye’de demokratikleşme imkanlarının doğduğu, bu yönlü tartışmaların yoğunlaştığı bir dönemde, Türk devleti Efrin’e dönük barbarca işgal saldırısını başlatmıştır. Faşist Türk devleti bu saldırılarında DAİŞ’e yeni yaşam alanlarını yaratmak için sivil halkımızı özellikle hedef almaktadır. Efrin, terörist çetelere karşı mücadele öncülük ederek, son yıllarda çok sayıda evladını şehit vermiştir.

Efrin aynı zamanda Suriye’nin değişik yerlerinden savaştan kaçan binlerce göçmene kucak açtı.

YPG olarak şunu açıkça ilan ediyoruz. Direnmek dışında tek bir seçeneğimiz yoktur. Biz nasıl ki direnerek var olduysak, varlığımızı devam ettirmek için de bu direnişimizi daha da büyüteceğiz. Savunma güçlerimiz ve halkımız birbirlerinden kopuk, ayrı değildir. Birbirlerine bağlıdırlar. Fedai şehitlerimizin direniş ruhunu örnek alarak tüm gençlerimizi direniş saflarında buluşmaya çağırıyoruz. Kuzey Suriyeli gençler başta olmak üzere özellikle de Efrin gençliği bu YPG saflarına katılarak, faşist ve barbar Türk devletine karşı Efrin’i savunmalıdırlar.

Aynı zamanda dünya kamuoyu ve güçlerine, faşist Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı tutumlarını netleştirme çağrısı yapıyoruz.”